Gå til sidens hovedinnhold

Mjøsvømmeren passerer Ringsaker

Artikkelen er over 7 år gammel

Stian Vikra svømmer disse dagene Ringsaker på langs i Mjøsa. Han er på vei fra Lillehammer til Minnesund. Klarer han det, blir han den først som noensinne har svømt Mjøsa på langs. Han passerte Mjøsbrua tirsdag.

Tirsdag var det 12 grader i vannet da Vikra hoppet ut i vannet.

- Det er kaldt. Det viktigste er å finne den rette rytmen, da vil det gå bra, fortalte den tøffe svømmeren.

Godt trent

Vikra startet å svømme mandag fra Lillehammer. Tirsdag i neste uke skal han i land på Minnesund. Turen er om lag 100 kilometer. Vikran planlegger dagsetapper på 3-6 timer. Det er blant annet litt avhengig av hvor nedkjølt han blir på de ulike etappene.

- Det blir spennende å se hvordan det går. Jeg har aldri svømt i Mjøsa før. Den har jeg bevisst holdt meg unna, smiler han. Likevel understreker den tidligere marinejegeren at han er trent for oppgaven. 

- Formen er god nok for dette, sier mannen som tidligere har svømt over Den engelske kanal og Utsira - Karmøy og Boknafjorden.

Svømmer for organdonasjon

Da fetteren hans for noen år siden døde i organkø bestemte Vikran seg for å gjøre noe. Hans svømmeturer har gått for å skape oppmerksomhet rundt organdonasjon.

- Gjennom blant annet å svømme Mjøsa på langs vekkes oppmerksomheten rundt denne viktige saken. Målet er å få folk til å melde seg som organdonor, forteller han.

Østre Toten Røde Kors Hjelpekorps stiller opp følgebåt på turen i prosjektet som er kalt "Svøm for livet."

Både svømmer og hjelpere er forberedt på alt slags vær, men håper naturligvis på sol og lite vind. Tirsdag snudde de dagsetappen på grunn av mye vind. Da svømte Vikran mjøsstrekket mellom Ring og Brøttum på andre siden av fjorden i stedet for andre vegen. Også i dag svømte han dagens strekning "gal" veg.

Kommentarer til denne saken