Ole Ludvig Rosenborg62 34 77 14

ole.ludvig.rosenborgringsaker-blad.no

– Kjempebra og svært overraskende at vi skulle vinne gull på denne distansen. Før avreise til Strandebarm snakket vi om en tredje- eller fjerdeplass. Og skulle vi vinne gull, måtte det bli på 4x400 meter, forklarer friidrettsleder Dag Kåshagen.

Kjempeinnsats

Gullheltene heter Pål Jostad, Alexander Dahlstrøm Winger, Carl Emil Kåshagen og Martin Forbergskog. Guttene gjorde en kjempejobb og vant distansen foran Bergens-klubben Norna Salhus. De blåhvite fikk tiden 42,28 (kretsrekord) og slo konkurrenten med 14 hundredeler.
– Det var en meget jevn finale. Men våre fire gutter gjorde en kjempejobb og vant Moelvens første utendørsgull i NM-sammenheng for senior, sier Dag Kåshagen. Før helgas mesterskap i Hardanger hadde Moelven vunnet tre NM-gull for senior. Alle innendørs. Og alle tre kom i Stangehallen i vinter. Da vant Henning Dahl Holti i stav, Mauritz Kåshagen på 400 meter og stafettgutta vant edelt metall på 4x200 meter. De siste årene har klubben vunnet en rekke gull i UM og junior-NM både inne og ute.

Fem gullkandidater

Det er ingen tvil om at utendørsgull henger høyest. Og om ikke lenge håper Kåshagen at Moelven kan plusse på den ene seniortriumfen klubben fikk i helga. Han tenker naturligvis på sommerens NM på Lillehammer.
– Vi kan sjølsagt ikke bestille gullmedaljer, men jeg mener at vi har gode vinnermuligheter i fem øvelser. På 1.000 meter stafett, 400 meter (Mauritz Kåshagen), 400 meter hekk (Alexander Dahlstrøm Winger), stav (Henning Dahl Holti) og i lengde (Pål Jostad).
– Synes du Moelvens første utendørsgull i senior kom seinere enn ventet?
– Nei, jeg synes ikke det. Men at det kom på 4x100 meter stafett nå i helga, synes jeg var en skikkelig bombe. Vi hadde som sagt størst tro på gutta i 4x400 meter, svarer Kåshagen.

Sølvmedalje

Utøverne Kåshagen snakker om, løp inn til en flott 2. plass. Laget besto av Alexander Dahlstrøm Winger, Carl Emil Kåshagen, Pål Jostad og Mauritz Kåshagen. Gutta løp inn til sterke 3,14,17 og forbedret kretsrekorden med fem sekunder.
– Gutta gjorde en meget god innsats, men kunne ikke gjøre noe med suverene Steinkjer som vant med 3,13,02.
– Neste år går mesterskapet i nettopp Steinkjer, og gutta ser allerede for seg en herlig revansj, sier Dag Kåshagen.

6 Moelven-lag

Moelven deltok med seks lag (12 utøvere) i helgas stafett-NM. På 4x100 meter (senior) løp 2. laget på tida 46,36 og var nær en finale. For Moelven løp Magnus Løvstad, Mauritz Kåshagen, Marius Fauskrud og Jørgen Kåshagen. Juniorlaget på 4x100 meter for gutter derimot, hadde ingen problemer med en finaleplass. Carl Emil Kåshagen, Martin Forbergskog, Magnus Løvstad og Jørgen Kåshagen løp inn til kretsrekord for G18 år med tida 44,47 og endte de fire hundredel fra bronse.
I klassen for kvinner junior løp Moelven inn til 7. plass på 4x100 meter. Laget var ett sekund fra finaleplass. I seniorklassen (4x100 meter) endte modølene på 5. plass. Følgende jenter deltok for Moelven: Ayla Swart, Ingvild Kåshagen, Kristine Vanem og Åsta Sulen.