Morgendagens helt

I godt selskap: Simen Tiller fra Moelv er en av utøverne på Team Morgendagens Helter. Her ser vi det unge kombinerttalentet sammen med Mikko Kokslien og Bente Skari. Foto: Trond Isaksen

I godt selskap: Simen Tiller fra Moelv er en av utøverne på Team Morgendagens Helter. Her ser vi det unge kombinerttalentet sammen med Mikko Kokslien og Bente Skari. Foto: Trond Isaksen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Simen Tiller fra Moelven IL og de andre skitalentene i Team Morgendagens Helter var denne uken på sin siste fellessamling for sesongen.

DEL

Talentgruppa fikk noen hektiske dager i Oslo der blant annet trampolinetrening, utholdenhetsøkter og knalltøff boksing sto på programmet.
Under samlingen fikk talentene testet slagkraften sin, da de besøkte Oslo Bokseklubb for en intensiv boksetrening med tidligere europamester, Max Mankowitz. I tillegg til treningsøktene, fikk talentene også høre et inspirerende foredrag av Bente Skari, om hvordan det er å være en ung utøver på veg mot toppen – og hva som skal til for å lykkes.
– Det handler om å erkjenne at vegen til eliten er lang og hard. For å nå toppen kreves det nemlig innsats og trening i store mengder. Samtidig er det viktig at en trives. Man må aldri miste skigleden, sier Skari.
Mentorsamarbeid
I tiden framover skal de unge utøverne jobbe med sin personlige mentor. Dette innebærer blant annet rådgiving og treningssamarbeid.
– De nye talentene har vist potensial for å kunne ta steget helt opp til eliten. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle talenter innen utdanning, kultur og idrett, og tror mentorordningen i Team Morgendagens Helter er spesielt viktig for at talentene skal lykkes, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsoransvarlig i Statoil.
Tett oppfølging ut sesongen
Talentene i Team Morgendagens Helter er tatt ut fordi de har spesielt gode ferdigheter og holdninger. Men skal man nå toppen er det godt med litt hjelp på vegen, fra utøvere som vet hva som skal til for å bli blant de beste.
– Jeg gleder meg til å være mentor og håper å bidra til å hjelpe fram flere eliteutøvere. Det kommende året skal vi møtes til grenspesifikk trening og holde kontakt via Facebook og telefon, sier kombinertløper Mikko Kokslien.
Fra talent til eliteløper
Flere av utøverne i tidligere utgaver av Team Morgendagens Helter har hevdet seg internasjonalt. Alpinistene Henrik Kristoffersen og Ragnhild Mowinckel ble juniorverdensmestere i år. Begge to debuterte også i verdenscupen for seniorer forrige sesong.
– Vi ser at talentarbeidet i Skiforbundet bærer frukter og Team Morgendagens Helter har blitt en viktig del av dette arbeidet. Vi ser fram til årets utgave av programmet og tror talentene vil få et kjempeløft det kommende året, sier Stein Opsal, generalsekretær i Norges Skiforbund.
Team Morgendagens Helter er et femårig samarbeidsprosjekt mellom Skiforbundet og Statoil om talentutvikling. 19 av landets største talenter innen Skiforbundets seks grener er tatt ut og vil få noen av våre fremste skistjerner som mentorer. Flere av talentene som utgjorde fjorårets team har tatt steget videre i karrieren, og blir i år erstattet av 12 nye utøvere med samme utviklingspotensial.


Artikkeltags