Livet til Kari Sangro Olestad (32) begynner å normalisere seg etter et hektisk år.

– I perioder har det nesten vært for mye, sier Kari.

Hun har latt Ringsaker Blad besøke seg på den nye arbeidsplassen sin på PTØ-Senteret Hamar hvor hun er ansatt.

Les også: «Alle» fulgte med Kari

Allsidig jobb

Daglig leder ved senteret, Heidi Blindheim synes det er flott at Kari er blitt en del av staben på senteret.

 Kari er en person som veldig mange ser opp til og spesielt brukerne våre. Det har vi allerede merket etter den ene måneden hun har vært her.

Hun forteller hvordan det hadde seg at Kari kom i kontakt med PTØ-Senteret.

Engasjert for foredrag

– Kari ble engasjert for å holde foredrag til brukerne våre, og hun tok selv initiativ til at hun kunne tenke seg å jobber her, forteller Heidi.

– Jeg fikk høre om Kari gjennom felles kjente og da sendte jeg en sms hvor jeg spurte om vi skulle ta tak i initiativet hun hadde kommet med, fortsetter Heidi Blindheim.

Les også: Nominert til Gullruten

Heidi forteller at hun hadde hørt fra flere at de syntes Karis foredrag var spennende, og slik begynte det.

Flott arbeidssted

Kari forteller at hun synes det er godt å være tilbake i arbeidslivet.

Hun har tidligere jobbet i Gjensidige forsikring og i NAV, men har det siste året vært utenfor arbeidslivet.

– Jeg har fått en fin jobbavtale med PTØ-Senteret. Jeg er her minst én dag i uka. Ellers jobber jeg en del hjemmefra. Blant annet med nettsidene og medlemsbladet. Det synes jeg er glimrende, smiler hun.

– For det er ikke hver dag kroppen min fungerer like godt og da er det greit å jobbe på hjemmekontor, fortsetter hun.

Livet snudd opp ned

Etter at Kari var med i Lars Monsens «Ingen grenser» er Karis liv blitt snudd opp ned.

Les også: Hedmark sanket flere Gullruter

– Det har i perioder vært hektisk, men det har roet seg litt nå, smiler hun.

Stadig flere vil høre Kari fortelle om opplevelsene i fjernsynsserien og hun er stadig på farten for å holde foredrag i lag og foreninger.

– Bare denne uka har jeg holdt tre foredrag. To på Hamar og onsdag kveld var jeg på Gran på Hadeland. Det er jo hyggelig at folk vil høre, men jeg innrømmer at det kan være slitsomt i av og til, sier hun.

PTØ-Senteret Hamar

Karis arbeidsplass, PTØ-Senteret Hamar er et opptreningssenter for barn og unge med cerebral parese eller andre liknende tilstander som påvirker motoriske ferdigheter.

Heidi Blindheim og fagansvarlig Marthe Gulbrandsen forteller at metoden som brukes ved senteret heter Ptö-metoden, og er basert på filosofien om at alle mennesker besitter mange ressurser som kan utvikles gjenom spesialisert og tilrettelagt opplæring, slik at den enkelte har best mulig forutsetninger for å klare seg selv i dagliglivets mange utfordringer.

– Ved hjelp av kreativ tilnærming til trening kan våre brukere utvikle teknikker for å forberede de ferdigheten en trenger i hverdagslige aktiviteter som å bevege seg ut av sengen, påkledning og liknende, forteller Heidi og Marthe.

Være med i grupper

– Hvor blir Karis plass?

– Hun skal være med i gruppene som en inspirator og bidragsyter. Vi har sett at brukerne kjenner igjen Kari og er like imponert over hennes innsats i «Ingen grenser», sier Heidi og Marthe som mener at med Kari på laget er det en vinn vinn-situasjon for både PTØ-Senteret på Hamar og for Kari Sangro Olestad.