Gå til sidens hovedinnhold

Se video! Sangen hjelper henne tilbake

Artikkelen er over 7 år gammel

Wanja Aasen Hamre synger om håp, og at det er viktig å holde ut. 18 åringen har en tøff historie som garantert vil være til hjelp for andre.

I to år har Moelv-jenta vært borte «fra verden» som hun sjøl sier, men nå er hun endelig tilbake. Torsdag skal hun synge under julegateåpninga i Moelv. Lørdag har hun og Maren Aarskog minikonsert i forbindelse med julegateåpningen i Brumunddal.

– En gang må man ta steget ut i verden igjen. Jeg har valgt å ta det steget nå. Det er nervepirrende, sier ungjenta som også har laget en spennende låt og musikkvideo sammen med Henning Ramseth og Rune Sørheim, musikkvideoen er å se på YouTube.

– Selv en svale gjør et stup iblant, sier ungjenta ettertenksomt, men med glød i stemma.

Spisevegring

Ringsaker Blad møter ei livsglad, reflektert og veltalende ungjente. Vi møter ei jente som har vært langt nede, men som har funnet igjen gleden ved å synge. Vi møter ei jente som er utrolig dyktig til å sette ord på det hun har opplevd, ei jente som tør å dele sin historie om spisevegring i håp om å hjelpe andre.

– Jeg har lært så ufattelig mye om psykisk helse. Jeg har vært gjennom det svarte. Nå gir det mening å synge igjen, sier hun og smiler:

– Noen maler, noen tegner, noen rir eller trener. For meg er greia å synge.

«Hold on», hold ut

«Hold On», «hold ut» heter Wanjas sang som hun begynte å skrive for over to år siden, før hun ble syk. I oktober gikk hun i studio igjen og endret litt på teksten. Innholdet ble virkelig for henne, og sangen forteller det hun har opplevd. På en troverdig måte.

HØR SANGEN HER!

– Sangen handler om å være så langt nede som et menneske kan være. Der du tenker at du ikke lenger ser noen utveg. Og den handler om at du må prøve å kravle deg opp igjen, mot lyset, sier Wanja og legger til:

– Jeg vet sjøl at det er hardt å se at det finnes en utveg, men du må «hold on».

Positiv respons

– Du har fått mange positive tilbakemeldinger på sangen?

– Ja, responsen har vært veldig bra. Den fikk 800 treff på to dager. Og jeg er veldig takknemlig for flotte og støttende ord fra Elisabeth Andreassen på Facebook.

Henning Ramseth som er gitarist i «Return» oppdaget Wanja da hun opptrådte under byfest i Brumunddal, sammen har de laget «Hold on».

– Jeg mistet troen på alt da jeg ble syk, men jeg har funnet ut at sang og musikk er meg, sier Wanja og legger til:

– Og nå gir det mening å synge.

Kommentarer til denne saken