Oppsiktsvekkende tall i Gaselle-kåring

HAR LYKTES: Even Sjølie og Mjøsplan as har lyktes og hadde veldig bra inntjening i 2012.	                                                                                                         Foto: Svein Sjølie

HAR LYKTES: Even Sjølie og Mjøsplan as har lyktes og hadde veldig bra inntjening i 2012. Foto: Svein Sjølie

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

MjøsPlan as i Moelv ble for en tid tilbake kåret til Gasellebedrift av økonomiavisen Dagens Næringsliv og hovedaksjonær og grunnlegger Even Sjøli er rimelig fornøyd, men også litt betenkt over slike kåringer.

DEL

Sammen med 17 andre bedrifter ble MjøsPlan as funnet verdig til å kalle seg en Gasellebedrift og MjøsPlan kan vise til en driftsmargin på hele 27 prosent.

MjøsPlan as holder på med oppmåling og arealplanlegging. Oppdragsgivere er Statens vegvesen, fylkeskommuner og NVE samt mange andre firma og utbyggere.

– Vi er involvert i deler av E6-utbyggingen nord for Minnesund, sier Sjøli og legger til at MjøsPlan as er det eneste firmaet mellom Trondheim og Oslo som har rammeavtale med vegvesenet.

For MjøsPlan as sin del er tallene for 2012 følgende: Ni ansatte, et driftsresultat på 2,5, en samlet driftsmargin på 27 prosent og samlet økning på 204 Prosent.

Begynte i kjelleren

Historien om MjøsPlan as har sin begynnelse i kjellerstua i hjemme hos familien Sjøli på Fossenfeltet i Moelv.

– Jeg begynte for meg sjøl som enkeltmannsforetak i 2001 og drev de første fire årene i kjellerstua. Siden den gang har vi hatt kontorer her i Storgata, sier Even Sjøli.

Fra 2009 har MjøsPlan vært aksjeselskap med Sjøli som eneaksjonær, eier og daglig leder.

Økt til 20 ansatte

I dag er MjøsPlan en ikke ubetydelig bedrift sett med Moelv-øyne.
Sjøli forteller at de er, med innleide folk, om lag 20 ansatte og de har jobber over store deler av Innlandet.

– Ja, vi har jobber på begge sider av Mjøsa, i Gudbrandsdalen og vi har også gjort og gjør jobber i Østerdalen, Trysil, Hadeland og Valdres sier Sjøli.

Han er ikke så veldig opptatt av å fortelle om firmaet, for han vil nødig bli oppfattet som skrytende.

– Men vi er jo stolte av å ha kommet så langt som vi har. Men det har ikke kommet av seg sjøl, sier han.

Beinhard jobbing

– Har satsingen vært verd det?

– Når du begynner aldeles på scratch, som jeg gjorde er ingen grunn til å legge skjul på at det har sin pris.

– Spør du familien, så er de helt klare at jeg har vært fraværende kanskje litt i meste laget i perioder. Men slik jeg tror det må være når en skal begynne for seg sjøl og bygge opp en virksomhet, sier Sjøli.

– Vi er jo stolte av å ha kommet så langt som vi har, det har sin årsak i gode kunder, flinke og lojale medarbeidere, en snill  og forståelsesfull familie, og  mye og hard arbeide.

 

Artikkeltags