Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om Sør-Korea

Artikkelen er over 10 år gammel

Håndballspiller Kristin Saugstad har pakket bagen og tatt alle nødvendige vaksiner. Nå venter hun bare på telefon fra landslagsledelsen, for å kunne slutte seg til den norske VM-troppen i Sør-Korea.

19-årige Kristin Saugstad skulle gjerne vært der allerede. Men eliteseriespilleren til Stabæk må ta til takke med rollen som hjemmeværende reserve for det norske juniorlandslaget for kvinner. Kommende lørdag spiller laget sin første kamp i junior-VM 2010. Det norske laget ble europamester i fjor og er en av gullfavorittene i Sør-Korea.
En av fem hjemmereserver
Saugstad er en av fem hjemmeværende reserver. To av dem, inkludert jenta fra Brumunddal, er venstrehendte. Skader eller sjukdom må trolig til for å gi Saugstad flybillett til Asia.
– Det hadde vært utrolig artig og fått en telefon fra Sør-Korea. Å spille i VM er jo en stor drøm for alle. Men jeg håper naturligvis ikke at noen av spillerne blir skadet, eller av andre årsaker ikke kan spille. Uansett er sjansen veldig liten for at jeg blir innkalt. Likevel sørger jeg hele tiden for at mobiltelefonen er fulladet, sier Kristin Saugstad til RB-sporten.
Sistnevnte har ikke deltatt på landslagssamling siden i fjor sommer, da hun var med laget til Kroatia. Derfor ble hun ikke skuffet da VM-troppen ble offentliggjort.
– Jeg hadde ikke engang regnet med å være reserve. At jeg likevel kom med, må skyldes god innsats for Stabæk, sier Saugstad.
Og hun kan så absolutt se tilbake på en god sesongen med eliteserielaget fra Bærum. Spesielt siste del av sesongen.
Takket nei til Bækkelaget
– Det gikk over all forventning etter jul. Spesielt i kampen mot Våg. Da scoret jeg fem mål og gjorde en veldig god kamp, forteller hun.
Kristin Saugstad spilte på Veldre til hun var 16 år. Hun valgte da å forlate hjembygda til fordel for skolegang ved toppidrettslinja på Wang Handelsgymnas i Oslo. Samtidig takket hun ja til å spille for Bækkelaget. Hun var tiltenkt en rolle på juniorlaget, men det gikk ikke lenge før hun spilte på klubbens eliteserielag. Likevel valgte hun ved sesongslutt å forlate klubben.
Takket nei til Storhamar
– Gjennom hele sesongen var det en del rot og mange spillere valgte å bytte klubb. Jeg gjorde det samme. Ikke bare på grunn av det som skjedde. Jeg hadde lyst til å spille juniorhåndball og meldte overgang til juniorlaget til Stabæk, som heter Helseth, forklarer Saugstad.
Også her viste Dala-jenta sitt store talent og ved sesongslutt ble hun tatt opp i A-stallen. I sesongen 2009/2010 spilte hun de fleste kampene. I vår kom Storhamar på banen.
Hun takket ja til prøvetrening. 19-åringen imponerte og fikk tilbud om kontrakt. Hun sa nei.
Mer spilletid
– Etter tre år alene på hybel i Oslo, var tanken på å flytte hjem god. Men det gikk lenge uten at jeg hadde peiling på hvilken klubb jeg skulle velge. Magefølelsen ble avgjørende, sier Saugstad og forklarer:
– Jeg fikk inntrykk av at jeg var den siste brikken Storhamar manglet for å fylle opp stallen. I tillegg ville jeg blitt en av tre venstrehendte spillere, og jeg fryktet lite spilletid. Samtidig trives jeg veldig godt i Stabæk, vi har et ungt lag og et godt miljø. Jeg valgte å bli.
Kjent kjæreste
– Hva er dine sterkeste sider som håndballspiller?
– Det må bli skudd og skuddteknikk. I tillegg samarbeider jeg godt med medspillerne mine og setter dem i gode posisjoner.
– Hvor har du mest å hente?
– Jeg må bli sterke. Derfor skal jeg i sommer drive mye med styrketrening, sier Saugstad – som helt sikkert kan hun få hjelp av kjæresten sin. Han heter Sondre Olden og er ishockeyspiller for svenske Modo.
For noen uker siden var han omtalt over to sider i VG i forbindelse med at stortalentet er draftet til NHL-klubben Toronto i Canada. Men Kristin Saugstad tviler på om hun følger med kjæresten til Canada, hvis han skulle få kontrakt.
– Så vidt jeg vet er det ikke så mange gode håndballag der borte, avslutter håndballtalentet fra Brumunddal.


«Jeg må bli sterkere. Derfor skal jeg i sommer drive mye med styrketrening»
Kristin Saugstad
Håndballspiller i Stabæk

Kommentarer til denne saken