Da skal hun blant annet ta for seg hvordan man kan virkeliggjøre sine egne ideer.
– Selv om det kan være mye motstand på vegen er det bare med på å gjøre en bedre. Jeg håper dette kan være med på å inspirere noen.
Elisabeth har selv opparbeidet seg god erfaring på området, etter å ha arbeidet med en dokumentarfilm om den franske Fremmedlegionen. Nord er den eneste kvinnen i verden som har fått erfare legionen fra innsiden over lengre tidsrom, og filmen hennes har blitt vist i flere kanaler over hele verden.
– Ideen kom i 1999, da min egen bror fortalte at han skulle verve seg. Han kom ikke inn, bare en av ni søkere lyktes. Det gjorde at jeg ble nysgjerrig på hvem disse menneskene faktisk var.
– Handler om tillit
Det er ikke lett å nå inn til Fremmedlegionen, men Elisabeth sin inngang ble en norsk mann som ønsket å verve seg. Han kom hun i kontakt med via Internett.
– Jeg presenterte ideen min og fikk tillatelse til å filme i fire dager. Jeg ble fort kjent med dem og klarte å vinne deres tillit som førte til at jeg fikk større tilgang. Derfor holdt vi også kontakt i etterkant.
Fremmedlegionæren ble laget for TV2 i 200/2001. Høsten 2007 kom den internasjonale oppfølgeren, The Foreign Legion; Tougher than the rest, som ble produsert for ITV og Granada International i Storbritannia i samarbeid med TVNorge. Filmen er vist i flere kanaler over hele verden. Snart skal den også vises på TVNorge.
– Dette er noe jeg har jobbet hardt med, og jeg ofret mye for å få det til. Men når man jobber med noe man virkelig brenner for kan man ikke la ting som penger stå i vegen, sier Nord.
Høsten 2008 debuterte hun som forfatter med boka «Min bror», som også handler om legionen. Den er det mulig å få kjøpt etter dagens foredrag.
Bred erfaring
Elisabeth begynte tidlig å jobbe som journalist i Hamar Arbeiderblad før hun flyttet til Oslo som 18-åring og fikk jobb i TV2-programmet Jeopardy. I 1995 dro hun til The Liverpool Institute for Performing Arts for å studere musikk, og det var her interessen for dokumentarfilm og TV-produksjon ble vekket. «Take The Challenge – Live the dream» het debutfilmen. Elisabeth fikk et eksklusivt intervju med Paul McCartney, og ble nominert til gullrosen i Montreux for dette. I ettertid har hun skrevet for ulike norske magasiner og aviser, i tillegg til å regissere flere dokumentarfilmer og TV-programmer i både Norge og utlandet. Akkurat nå er hun med på å lage TV2- programmet «Sporløs».
– Det innebærer at jeg må pendle til Oslo, men det fungerer veldig greit.

Stortrives
Etter flere år i England og Frankrike har Elisabeth flyttet til Brumunddal sammen med mannen Anders og sønnen Oliver. Nord er oppvokst i Veldre, og ønsket at sønnen skulle få en trygg og god oppvekst på landet.
– Vi trives utrolig godt her. Folke er utrolig trivelige. Blant annet møtte jeg og mannen min på en gutt da vi var ute i Brumunddal. Han leste aldri bøker, men som hadde min bok liggende på nattbordet. å få den typen tilbakemeldinger setter jeg utrolig stor pris på. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med de som bor her, og håper at mange kommer innom for å høre på foredraget i dag, sier hun med et smil.
«Når man jobber med noe man virkelig brenner for kan man ikke la ting som penger stå i vegen.»
Elisabeth Nord