Gå til sidens hovedinnhold

Et a-lag av norske skuespillere på Sjusjøen

Artikkelen er over 7 år gammel

Med et A-lag av norske skuespillere forbereder produsentene av storfilmen Birkebeinerne seg til å starte opptak på Sjusjøen.

Filmen har et budsjett som nærmer seg 50 millioner kroner.

Jakob Oftebro skal spille Skjervald Skrukka og Kristofer Hivju skal spille Torstein Skjevla. Birkebeinerne som reddet kongssønnen Håkon Håkonsson over fjellet på veg til Nidaros med Baglerne i hælene.

Hvem som skal spille Orm, Baglernes fryktede leder er ikke kjent enda. Det er til blitt spekulert i om Stellan Skarsgård skal spille den rollen.

Pål Sverre Hagen spiller Gisle som leder Birkebeinerflokken i Nidaros.

Unike scener

Filmens produsent, Finn Gjerdrum, melder at det har vært et stort arbeid med å komme dit prosjektet er nå. Både for finansiering, arbeid med manuskript, casting av skuespillere og praktiske forhold filmen må ta hensyn til.

– For å nevne detaljer så kan jeg trekke fram at for å lage en film om Birkebeinerne så må skisekvensene være 100 prosent. Det er en av historiens unike kvaliteter, og vi har måttet utvikle ski som kan fungere slik at disse scenen er troverdige, forteller produsent for filmen Finn Gjerdrum.

Han melder at de går i gang med opptak av skijaktscener i slutten av mars.

– Det blir dessverre ikke på Sjusjøen. Vi har ikke funnet terreng som er bratt nok der for de spesielle scenene med baglerne. Det vil også spilles inn scener andre steder.

Sjusjøen i november

Hovedinnspillingen av filmen vil foregå på Sjusjøen i november og desember. Premiere på filmen er planlagt til høsten 2015.

– Da rykker vi inn på Sjusjøen. Vi vil med tiden søke etter statister som vi ønsker skal bidra i filmen, sier produsenten.

Han legger ikke skjul på at han gleder seg.

– Det å lage en film fra en historisk periode som ikke jeg har vært med på tidligere. Det ser jeg fram til.

Han kan også fortelle om god oppmerksomhet rundt filmen.

– Vi møter stor velvilje og entusiasme for dette prosjektet. Filmproduksjon er krevende, men vi har en film som beveger seg stødig framover, sier han. Nils Gaup skal være regissør for filmen.
 

Kommentarer til denne saken