Etterlyser mer åpenhet

Åpenhet: – Det er viktig å snakke om hvordan man har det, sier Gunn Hilde Vesterli, Rolf Larsen, Jan Rune Bakkelund og Anne Marit Pedersen. Foto: Jeanette S. Håland

Åpenhet: – Det er viktig å snakke om hvordan man har det, sier Gunn Hilde Vesterli, Rolf Larsen, Jan Rune Bakkelund og Anne Marit Pedersen. Foto: Jeanette S. Håland

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Alle har en mental helse. Åpenhet rundt psykisk helse er utrolig viktig, sier Jan Rune Bakkelund, som selv har vært gjennom tøffe perioder i livet sitt.

DEL

Onsdag 8. oktober holder han foredrag om sine opplevelser og erfaringer i Prøysenhuset, i anledning Verdensdagen for psykisk helse. Tema for årets markering er hverdagsstress.

Mental Helse Ringsaker står bak arrangementet, som har hatt god oppslutning de siste årene. I fjor møtte om lag 100 stykker opp.
Ordfører Anita Ihle Steen er blant gjestene. På programmet står også underholdning, utlodning og servering av kaffe og kaker.

Høy terskel å gå over

Det var på dette arrangementet for tre år siden at Jan Rune Bakkelund først tok kontakt.

– Da var jeg langt nede. Det var en høy terskel å gå over for meg også, men det å komme på en slik tilstelning gjorde det litt lettere å komme tilbake i hverdagen. Jeg håper at mange andre som sliter tenker det samme. Klarer vi å hjelpe én person har vi nådd målet vårt om å gjøre en forskjell, sier han.

Mange kommer i kontakt med Mental Helse Ringsaker fordi de kjenner noen der. Å nå ut til dem som virkelig trenger det er ikke alltid like enkelt.

Åpent for alle

Anne Marit Pedersen og Gunn Hilde Vesterli står gjerne på stand for foreningen. De opplever at mange svinger unna når de ser eller hører hvor de kommer fra.

– Det å snakke om sin psykiske helse er fortsatt litt tabubelagt. Å snakke om somatiske sykdommer derimot, er uproblematisk for folk. Det prøver vi å snu, sier Rolf Larsen.

Han forteller at verdensdagsmarkeringen er åpen for absolutt alle. Det gjelder også foreningens øvrige aktiviteter.

– Vi vil nå ut til flest mulig.

Artikkeltags