Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt jaktstrid i Veldre

Artikkelen er over 7 år gammel

Det er fortsatt rundt 40 tidligere grunneiere i Veldre viltområde som opprettholder sin utmelding i påvente av at nye vedtekter skal godkjennes i Brønnøysundregistrene.

Opprinnelig var det 59 grunneiere som meldte seg ut i protest mot at viltområdet hadde med medlemmer som ikke var grunneiere. De mente at et grunneierlag utelukkende burde bestå av grunneiere med utmark.

På et ekstraordinært årsmøte i mars 2013 ble det vedtatt nye vedtekter, der det ble nedfelt at det ikke skulle tas inn nye medlemmer uten utmark, men at de som allerede var medlemmer skulle få fortsette, men uten stemmerett.Dette var vedtekter som alle kunne godta og det så ut som om saken var i ferd med å løse seg.

– Småpirk

Men det var skjær i sjøen. Viltområdet ble omorganisert til et samvirkeforetak (SA) og vedtektene ble sendt til Brønnøysund for godkjenning.

- Det var noen småting i vedtektene som ikke ble godkjent, men det har ikke noen innvirkning på selve innholdet. Det dreide seg kun om noe småpirk og litt for sein innsendelse, sier leder i Veldre Viltområde Rune Nymoen Larsen.

Nymoen forteller at ni grunneiere meldte seg inn igjen etter det ekstraordinære årsmøtet i fjor, mens fire meldte seg inn igjen rett før årets årsmøte. Det kom også noen få rett etter fredagen møte, men det er altså rundt 40 grunneiere som fortsatt står utenfor.

- De fordeler seg jevn utover alle de tre jaktfeltene vi har for elgjakt og det begynner å haste for å få orden på dette. Det er ikke mer enn en måned før vi skal sette bort elgjakta for en ny treårsperiode. Slik det er nå så vil det være problematisk å få til fornuftige jaktfelt. Vi har en jobb å gjøre, sier Nymoen.

– Men vi skal nå sende vedtektene våre på nytt med de rettelser som kreves for å få de godkjent. Og da har jeg godt håp om at de aller fleste melder seg inn igjen, sier han

- Sitter på vent

Øystein Onsrud var talsmann og sto i spissen for utmeldingsaksjonen. Han mener at styret må ta skylda for at saken ikke er løst for lengst.

- Jeg skrev et brev som jeg sendte styret rett etter det ekstraordinære årsmøtet der jeg oppfordret alle de utmeldte grunneierne til å melde seg inn igjen. Dette brevet skulle styret formidle videre, sammen med de nye vedtektene.

- Så lenge det ikke har skjedd, sitter de fleste på vent. Men mitt inntrykk er at de aller fleste melder seg inn igjen når dette er på plass, sier Onsrud.

Kommentarer til denne saken