Har utplassert 30 hjertestartere

Enige: Arve Egil Lillevold gjør det klart for informasjonsdirektør Siv Stenseth at han lever, takket være hjertestarteren som er utplassert i Brumunddal.

Enige: Arve Egil Lillevold gjør det klart for informasjonsdirektør Siv Stenseth at han lever, takket være hjertestarteren som er utplassert i Brumunddal.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter nyttår i år har Sparebanken Hedmark plassert ut 30 hjertestartere i sine lokaler i Hedmark og Oppland.

DEL

– Initiativet til dette kom fra bankens egne ansatte, forteller informasjonsdirektør Siv Stenseth i Sparebanken.

Kurset ansatte

– Mange av kontorene våre ligger sentralt i byer og tettbebyggelser, og det er mange mennesker som ferdes i områdene rundt dem. Dermed er disse hjertestarterne med på å gi lokal beredskap. For mange av kontorene ligger langt fra sykehus, sier hun.

– Det er jo også slik at det er mange eldre mennesker som er innom våre kontorer, fortsetter Stenseth.

Banken har fulgt opp anskaffelsen ved å kurse ansatte. Ved alle kontorene er det en eller flere som har fått opplæring i bruken av hjertestarterne.

– I Brumunddal er vi tre som har vært på kurs, og vi har også i oppgave å lære opp kollegene våre i bruken av hjertestarteren, forteller rådgiver Marianne Holm, som var den som kom til da Arve Egil Lillevold fikk hjertestans utenfor banklokalene i Brumunddal.

Hvert sekund teller

– Ved plutselig hjertestans teller hvert sekund, og personer som har fått hjelp kort tid etter at ulykken har inntruffet, har økt sannsynlighet for å overleve. Hvert år dør mange på grunn av uventet hjertestans, og med riktig utstyr kunne flere av disse vært reddet, sier hun.

Arve Egil Lillevold i Brumunddal ble den første som fikk nyte godt av denne satsingen fra Sparebanken.

En moderne hjertestarter er svært brukervennlig. Den leder selv brukeren gjennom prosedyren og analyserer pasientens tilstand fortløpende.

Artikkeltags