Konfirmanttreff i Mesnali

Samlet: Over 350 konfirmanter fra alle menighetene i Ringsaker var lørdag samlet til en dag med fellesaktiviteter på Mesnali Ungdomssenter og leirsted.

Samlet: Over 350 konfirmanter fra alle menighetene i Ringsaker var lørdag samlet til en dag med fellesaktiviteter på Mesnali Ungdomssenter og leirsted.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Over 350 konfirmanter var lørdag samlet i Mesnali for å ha en dag sammen under mottoet «Et liv i frihet». Og biskop Solveig Fiske var det selvskrevne midtpunktet da hun tok seg tid til, mitt i bispevisitasen, å besøke Mesnali Ungdomssenter og leirsted.

DEL

Det er fjerde gang at alle konfirmantene i Ringsaker samles i Mesnali for å ha en dag sammen.
– Det er fint at vi kan samles og bli kjent med hverandre og ha det hyggelig sammen. Vi som bor i en del av kommunen kjenner jo ikke som bor andre steder i kommunen, mente flere av ungdommene vi snakket med på leirskolen lørdag formiddag.
TIR
Det er TIR, trosopplæring i Ringsaker, som sto bak opplegget i samarbeid med leirskolen.
Det er kateketer og prester i Ringsaker som står bak opplegget som går på tvers av menighetene i kommunen og det blir ledet av prostiprest Ingrid Strand Tandberg.
Opplegget er lagt opp lik at ungdommen skal forstå at tro er noe mer enn å sitte på kirkestol.
– Vi ønsker å bidra til å vise ungdommen at tro handler om hele livet. At å undre seg er også å tro, sier Gunhild Bjørdahl, daglig leder ved leirstedet i Mesnali.
Biskopen storkoste seg
Biskop Solveig Fiske hadde satt av tid til å besøke konfirmanttreffet selv om hun skulle bruke det meste av lørdagen til å forberede visitasgudstjenesten søndag.
– Det er noe vi biskoper har altfor lite tid til; å treffe folk. Jeg skulle ønske jeg kunne bruke mer tid på å komme ut blant folk å høre og snakke med dem, sa en smilende biskop mens vi vandret fra aktivitet til aktivitet sammen med prost Gerd Th Christensen.
Og det var ikke få aktiviteter ungdommen kunne være med på. Her var det alt fra bollebaking, treskjæring, fotballturnering, spikking av pilegrimsstaver, stable bruskasser, kanopadling for å nevne noe.
De fleste aktivitetene skulle bidra til å samarbeide og jobbe sammen som et lag og ungdommene gikk løs på oppgavene med liv og lyst.
Alle stiller opp
Det er ikke småtterier som skal til når over 350 ungdommer samles samtidig.
Men alle prester, kateketer, foreldre og ikke minst leirstedets ansatte stiller opp frivillig og gjør en jobb for at arrangementet skal bli den suksessen det blir, år etter år.
« Det er noe vi biskoper har altfor lite tid til; å treffe folk».
Solveig Fiske
biskop

Artikkeltags