Lise avgjorde sekunder før slutt

Opprykksjubel: Damelaget til Veldre er tilbake i 3.divisjon etter lørdagens seier hjemme i Brumunddalshallen. Avgjørelsen falt fem sekunder før full tid, da 17-årige Lise Byenstuen sendte ballen i mål.Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Opprykksjubel: Damelaget til Veldre er tilbake i 3.divisjon etter lørdagens seier hjemme i Brumunddalshallen. Avgjørelsen falt fem sekunder før full tid, da 17-årige Lise Byenstuen sendte ballen i mål.Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

(Veldre - Gausdal 33-32) Fem sekunder før slutt klinte Lise Byenstuen lærkula i nettmaskene. Opprykksfesten hjemme i Brumunddalshallen kunne begynne.

DEL

– Dette var skikkelig deilig, jublet  den 17-årige matchvinneren etter kampen.
Lise Byenstuen debuterte for A-laget til Veldre mot Nordre Land 15. februar. Lørdag spilte hun sin femte kamp for jubeljentene fra Ringsaker.

Gjestene åpnet best

Veldre Håndball er altså tilbake i 3.divisjon. Og det kunne ikke skjedd på en mer spennende og dramatisk måte.

Forutsetningene før kampen var klare: Med seier mot Gausdal kunne jentene slippe jubelen løs.

Men det var gjestene som åpnet best, uten at det skremte Veldre-troppen spesielt mye. Spillerne til trener Per Arne Drevland har nemlig for vant å ligge under i starten, for deretter å komme sterkere og sterkere utover i kampen. Mye av det samme skjedde igjen. Midtveis i 1.omgang tok hjemmelaget over, og kunne gå til pause med 17-15-ledelse.

2. omgang ble jevn, og lagene byttet på å lede med ett og to mål. Fem sekunder før full tid, på stillingen 32-32, falt avgjørelsen. I sentrum for begivenhetene sto altså en skikkelig fersking i A-sammenheng. Fram til februar i år spilte Lise Byenstuen på det nye J18-laget til Storhamar-Veldre. Nå gleder hun seg til å ta steget opp i 3.divisjon.

Det samme gjør kaptein og veteran Mette Nybakken. Hun var også med da Veldre for noen år siden valgte å takke nei til 3.divisjon. Da var ikke jentene innstilt på å saste på nivå fire i norsk kvinnehåndball. Nå er stemningen annerledes.

Blir tøft

– Vi hadde en prat i spillegruppa i januar, før fristen for å si fra seg en eventulle opprykksplass gikk ut. Da sa alle spillerne at de gjerne ville være med opp i 3.divisjon. Jeg tror nok stemningen er den samme nå, etter at opprykket er klart, sier en smilende Mette Nybakken til RB-sporten.

– Kan dere gjøre en god figur i 3.divisjon med dagens A-stall, Nybakken?

– Jeg har ikke oversikt over nivået i 3.divisjon, men jeg tror ikke vi skal bli noe slaktoffer, sier Nybakken, og legger til:

– Men det blir helt sikkert tøft.
PS! Søndag spilte Veldre 22-22 borte mot Kongsvinger.

Artikkeltags