Til menighetsrådet og orgelkomiteens store glede, overrakte Hans Elvsveen, president i Ringsaker Lions, 100.000 i gave til nytt orgel i Ringsaker kirke.

– Vi arvet penger etter Odd Donald Olsen fra Moelv. Arven var større en vi hadde regnet med, derfor vedtok Ringsaker Lions å gi pengene til orgelaksjonen, sier Elvsveen.

Aksjonen kunne neppe fått en bedre start.

– Det er helt fantastisk. Vi håper at dette kan inspirere andre til å gi et bidrag, sa en rørt Lise Holland.
Hun sitter i orgelkomiteen sammen med Alice Myrvaagnes, Ole E. Storlien og Roger Andreassen. Innen 2020 håper de å ha samlet inn nok penger til at det kan bygges et nytt orgel med 24 til 26 stemmer i Ringsaker kirke. Prislappen blir om lag fem millioner kroner.

Også Ringsaker bygdekvinnelag har bidratt med en gave på 5.000 kroner. I tillegg har en intern innsamling like etter jul gitt 2000 kroner i kassa.

16 800 kroner

Musikerne på søndagens festkonsert stilte opp vederlagsfritt til inntekt for nytt orgel i kirken. 100 kroner var satt som inngangspris, men de rundt 150 betalende publikummerne var rause.

– Vi sitter igjen med 16.800 kroner etter konserten. Det er vi veldig godt fornøyde med, sier Myrvaagnes.

Hun forteller at det blir flere aksjoner framover.

– Vi håper mange vil gi sitt bidrag til et nytt orgel. Det har denne flotte kirken fortjent, sier Lise Holland.

Det nye orgelet skal være av ypperste kvalitet håndverksmessig, klanglig og estetisk.

– Det har Ringsaker kirke fortjent. Ingen bidrag er for små, og selvsagt ikke for store. Dugnadsånden i Ringsaker er god, så dette tror jeg vi skal få til, sa ordfører Anita Ihle Steen da hun talte i kirken.

Foreløpig har ikke hun noen kroner å dele ut, da det må vedtas politisk.

Flott markering

De dyktige sangerne og musikerne sørget for en fantastisk flott festaften i kirken. Ringsaker kantori og Anna Sundström Otervik sang. Hamar Brass Quintet spilte. Det gjorde også både Roger Andreassen, Svein Øye og Lars Strømmen. Morten Jostad leste.

Programmet var et grunnlovsjubileum verdig. Sanger og tekster fra norske diktere og komponister kom på rekke og rad. Ordfører Anita Ihle Steen minnet om at vi ikke må ta det landet vi har i dag for gitt i sin tale.

– De grunnleggende prinsippene må vi ta godt vare på i framtiden, sa hun.