Med 151 startende knuste Lundehøgda Opp sin egen deltakerrekord og økte antall deltakere med 60 målt opp imot fjorårets utgave

-Er så vidt i gang

Primus motor for Lundehøgda Opp, Bjørn Robstad, var selvfølgelig en meget tilfreds mann etter rekorddeltakelsen lørdag.

– Vi hadde et lite håp om 200 deltakere, men vi er veldig fornøyd med at vi hadde 60 flere startende enn i fjor. Vi har fått gode tilbakemeldinger og jeg synes det er ekstra moro at så mange unge og lokale utøvere hevdet seg såpass godt i år, sier Robstad som håper og tror Lundehøgda Opp vil vokse seg enda større i framtida.

– Dette var det tredje året og vi gir oss ikke med det. Vi er bare så vidt i gang, forteller en engasjert Robstad som sjøl ble nummer åtte, drøyt to minutter bak vinneren.

Ny mann på tronen

De to foregående årene har Per Christian Torgersrud stukket av med seieren og det var i år knyttet spenning til om han skulle ta sin tredje strake og i tillegg ta løyperekorden.

Det skulle vise seg å bli veldig tøft. Det dannet seg tidlig en tettrio med Torgersrud, Geir Steig fra Luster og Wako Gishe Abdi fra Lillehammer.

Mot slutten ble sistnevnte ristet av og duellen sto mellom Steig og Torgersrud. Sogningen Steig som har flyttet til Lillehammer for å satse på langrenn holdt unna for Torgersrud i målhenget og slo fjorårsvinneren med ett fattig sekund.

Løyperekord ble det derimot ikke ettersom løypa var litt lenger enn i fjor.

Debuterte

For tredje gang ble Lundehøgda Opp arrangert lørdag og for debutanten Jørgen Harby fra Brøttum ga blodslitet mersmak. Til neste år håper han å forbedre tida fra lørdag.

Med start fra Garveriet i Moelv sentrum går motbakkeløpet ned til stien til Møllestua og krysser Åsmarkvegen like nord for Ringsaker kommunes anlegg, videre opp Fossen, forbi Stapperud til høydebassenget, inn i skogen mot Jøråsen. Over Ringsvegen, og opp til Lundehøgda. Løypa er 6,6 kilometer lang og løperne må takle 450 høydemeter før målgangen i idylliske omgivelser.

På lørdagens løp viste høsten seg fra sin mest barmhjertige side og i den gode temperaturen fant RB en førstereisgutt i motbakkeløp som hadde hatt en god opplevelse opp Lundahøgda.

– Det var veldig hardt og jeg måtte gå enkelte steder, men det var en fin tur og vi var heldig med været, forteller brøtningen Jørgen Harby, som gjerne vil tilbake neste år.