Skal ta Dala til topps

Skal styre skuta: Morten Svalstad og Kristin Sørum skal trene Dala-damene i 2012. Foto: Petter Sand

Skal styre skuta: Morten Svalstad og Kristin Sørum skal trene Dala-damene i 2012. Foto: Petter Sand

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Som kjent rykket Daladamene ned fra årets andredivisjon. Med trenerduoen Morten Svalstad og Kristin Bekkevold Sørum på plass er målet å komme seg opp igjen.
Petter Sand
petter.sandostlendingen.no
Den nye trenerduoen Morten Svalstad og Kristin Bekkevold Sørum skal neste år sørge for at folk får se et godt trent og slagkraftig lag i damenes tredjedivisjon.
Skynde seg langsomt
Morten forteller at klubbens målsetting er å etablere et damelag i andredivisjon.
– Men det hjelper jo ikke om vi på sidelinja ønsker det. For det avgjørende er jo at jentene selv vil det.
Damelagets trener er klar på at selv om de rykket ned i fjor, vil det ikke bli noe mindre trening.
– Det viktige er at vi klarer å etablere en tropp med jenter som vil trene, og som ønsker å gå ned i kjelleren på trening når det er behov for det. Gjør vi det, så blir det også artigere å spille kamper, smiler Morten.
Dala regner med å beholde stammen fra i fjor, og at de får ungt pågangsmot som påfyll.
Bra start
På årets første trening var det 20 jenter. Foruten Ane Holmlund, Ida Jakobsen og Tina Dahle, regner trenerne med å beholde de øvrige jentene.
– Vi antar at vi beholder sju-åtte av dem som var stammen på laget i fjor. Det er jenter som har erfaring fra andredivisjon, så det vil være naturlig å tro vi skal kjempe i toppen i 2012.
Skal være artig
Duoen er klar på at det skal være en gruppe som har det artig sammen, men er klare på at alt blir artigere om den fysiske formen er på plass.
– Vi bør trene såpass at formen er god nok til å ha de riktige forutsetninger til å beherske øvelsene vi bruker, sier en smilende Svalstad.
Han tar ikke på seg jobben for å ha tettest mulig kontakt med datteren som spiller på laget.
– Jeg er med fordi jeg føler jeg har noe å bidra med, og det er noe som frister veldig. Det å kunne gi damespillerne et godt opplegg, og gode forutsetninger tiltaler meg veldig, det var også derfor jeg tok denne jobben, sier Morten bekreftende.
Fordi de fortjener det
Morten Svalstad og Kristin Sørum har spesielt god erfaring som aktive. Vi snakker her om en med Tippeliga-erfaring, og ei som er olympisk mester.
– Jeg er også med fordi jeg føler jentene fortjener et ordentlig opplegg, avslutter Svalstad.
Nå er ikke spillerstallen spikret på damesia ennå, men støtteapparatet Brumunddal kan vise til, bør være nok til å tiltrekke seg jenter som vil utvikle seg som fotballspillere.
Vi tviler vel på om det er mange lag i divisjonen med et bedre opplegg og støtteapparat..
«Vi antar å beholde mye av stammen fra i fjor»
Morten Svalstad
Trener Dala

Artikkeltags