Solheim-stjernene

SOLHEIM-STJERNENE: Dyktige Inger Pernille Stamrud (foran) har et kor vi forstår hun er stolt av, med god grunn. Foto: Jan Rune Bakkelund.

SOLHEIM-STJERNENE: Dyktige Inger Pernille Stamrud (foran) har et kor vi forstår hun er stolt av, med god grunn. Foto: Jan Rune Bakkelund.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Solheimkoret er stjerner. Du verden hvilken «julegave» de serverte et stort publikum i løpet av tre konserter i Veldre kirke i helgen.

DEL

En spennende, nesten ubeskrivelig versjon av Prøysens «Julekveldsvisa» åpnet og avsluttet konserten. Den improvisert versjonen hvor koret forlot kirkerommet mens de sang, skapte en magisk stemning. Tonene og klangen var så spesiell. Lenge undret jeg hvor jeg hadde hørt noe lignende, og min konklusjon er i den svenske filmen «Så som i himmelen».
Jeg tittet opp mot stjernehimmelen da jeg forlot Veldre kirke. Brennende fakler lyste opp vegen utenfor kirken, og alle lysene i Brumunddal gjorde opplevelsen så vakker. Det var da, i det samme øyeblikk, det falt et stjerneskudd fra himmelen som om det var en del av den stjerneopplevelsen jeg akkurat hadde fått vært en del av.
Samstemte og trygge
Inger Pernille Stamrud har en god hånd med Solheim-koret. De er så samstemte, så kontrollerte, så trygge. Jeg ble slått av at 70 personer kan framstå med slik ro, for deretter å oppdage at roen smittet over på publikum. Det er i slike settinger en får dårlig samvittighet når blitzlyset fra kameraet kanskje virker forstyrrende.
Kveldens program besto av 19 sanger, hvor vi fikk være med på en meningsfull reise i disse førjulstider. En musikalsk reise hvor vi fikk «sætt øss og kvile».
Dyktige solister
Solheimkoret har mange individuelt gode sangere som sammen utfører et godt stykke lagarbeid. Flere dyktige solister imponerte. Knut Erling Røhnebæk som var solist på «Julsång» høstet mest applaus. Men også Stig Wagtskjolds tolkning av «Att jag älsker dig» var et høydepunkt. Dessuten var det umulig ikke å legge merke til sopranen Rita Haug-Sveen nydelige stemme under «Stille natt».
Jeg kan ikke annet enn servere Solheim-stjernene en stor takk for at de bidro til at adventstiden fikk en god start. Og det er en glede å konstatere hvor utmerket Veldre kirke egner seg for korsang.


Artikkeltags