Skiforbundets pressekonferanse på Beitostølen onsdag ettermiddag: Det store hotellet kryr av kjente skiløpere. Nervøse løpere, ser det ut for. Veltrente kropper som hopper, tripper, rugger, blikk som flakker og viker. Fotografer, ledere og journalister som peker og styrer. Midt i verste stimen sitter Simen Sveen fra Ring, godt tilbakelent i stol med armlener og smiler fra øre til øre. Han ser bare døsen og lykkelig ut. Som om det var julekvelden og alle pakkene delt ut. Hva er det med gutten? Det er jo sesongåpning i langrenn hvert øyeblikk, for svarte!

Verdenscupen er også like rundt hjørnet, og på nyåret kommer Tour de Ski, VM og Simen har erklært at han vil bli best i verden. Har han absolutt tenning i det hele tatt foran helgas skisirkus på Beitostølen?

Styrt spenning

– Den positive spenningen/tenningen kommer av seg sjøl når jeg nærmer meg startstreken fredag. Da vil jeg være spent som et villdyr, strengt fokusert og hundre prosent på hugget. Men ikke før. Jeg har lært med å hente fram det som trengs, når det trengs, og slapper godt av resten av tida. Å kontrollere spenningsnivået er noe jeg lærte meg til gjennom overgangen fra junior til senior. God kontroll på psyken gir meg en ekstra fordel, sier han.

Simen gidder rett og slett ikke bruke en eneste unødvendig kalori før starten går. Til gjengjeld har han brukt flere kalorier på trening enn noen gang.
Dosen har økt med 12-15 prosent fra i fjor. Men ved å spise som en hest og sove fra ni-ti om kvelden til sju om morgenen, har han klart å fordøye de økte dosene.

Tilbakelent

– Jeg føler en deilig ro foran årets første renn. Nå er jeg endelig inne på landslaget, og trenger ikke prestere noe ekstra før det virkelig gjelder, sier han og lener seg godt tilbake i stolen.

- Å kunne slappe totalt av foran sesongåpningen er en luksus jeg ikke har hatt de siste årene. Jeg og ledelsen er enige om å ta helga som trening for de viktige verdenscuprennene før jul. Både teknisk og taktisk. Jeg behøver ikke på død og liv vise meg fram. Jeg har heller ikke vært nødt til å slippe opp på treninga for å lage en formtopp før jul. Kroppen føles bra, jeg har det gøy og koser meg i landslagsmiljøet. Jeg er i vanlig god treningsform, og det er godt nok til at jeg kan gå fort på ski, sier han.