Simen Sveen ble nummer 48 på 15 kilometer klassisk fredag. De flate løypene på Beitostølen har alltid passet ham dårlig. Langrennsløperen fra Ring liker tøffe og bratte løyper.

Verdenscupåpningen i Finland har også 15 kilometer klassisk på programmet. Og ikke nok med det, løypene er like flate i Kuusamo som på Beitostølen. Dermed står langrennsløperen fra Ring over helgas verdenscupåpning.

LES OGSÅ:

Landslagdebut på 48. plass

– Må prestere for å få gå verdenscup

Det fungerte ikke

– Vi må alltid se på hva som er best for utøverne. Hvis Simen hadde vunnet i helga, hadde han deltatt i Finland. Dessverre fungerte det ikke i klassisk for Simen Sveen på Beitostølen. Nå må han bygge selvtillit og gjøre de rette grepene etter det som skjedde i sesongåpningen, sier landslagstrener Trond Nystad til RB-sporten.

– Hvordan vil du oppsummere åpningshelga til den ferske landslagsløperen fra Ringsaker, Nystad?

– Selv om han ble nummer 48 i klassisk på Beitostølen, var han mye nærmere teten enn i fjor. Slik sett var det ganske bra. Skøyterennet var under pari (55. plass). Men jeg er overbevist om at Simen kommer mye sterkere tilbake. Om snaue to uker er det verdenscup på Lillehammer. Løypene der passer Simen veldig bra, sier Trond Nystad til RB-sporten.

Lillehammer

Simen Sveen har altså blikket rettet mot det som skal skje på Lillehammer 6. og 7. desember. Mennene skal gå 10 kilometer skøyting og 15 kilometer klassisk. Sist vinter vant Simen NM-bronse på 15 kilometer klassisk i de samme tøffe løypene.

– Det er smartere å starte verdenscupsesongen i løyper som passer meg bra. Derfor vil det være dumt å reise til Kuusamo og risikere å få en ny dårlig opplevelse. Dette har vært med i planene helt siden i sommer, sier Simen Sveen til RB.

Svært skuffet

Han var svært skuffet etter lørdagens 15 kilometer skøyting. Han følte at kroppen var pigg etter åpningsrennet fredag og gledet seg til fortsettelsen. Etter fire kilometer ledet han rennet. Så falt han.

– Hva skjedde?

– Jeg så det var mye is i innersvingen og la meg ut i ytre. Da gikk jeg rett på snørra.

– Tapte du mye tid?

– Jeg tapte 20–25 sekunder på selve fallet, men ble skikkelig stiv – og løpet var ødelagt, svarer Sveen og legger til:

– Det var skikkelig surt, for jeg følte at kroppen fungerte skikkelig bra. Og det gikk veldig lett fram til fallet. Det kunne blitt et toppløp, sier Simen Sveen til RB-sporten.