Stian Saugstad til eliten

Stian Saugstad er tatt ut på det nye elitelaget Team Ringeriks-Kraft

Stian Saugstad er tatt ut på det nye elitelaget Team Ringeriks-Kraft

Artikkelen er over 9 år gammel

Stian Saugstad er en av de utvalgte i det nye satsingslaget Team Ringeriks-Kraft. Brumunddølen blir en del av Norges yngste elitelag i sykkel.

DEL

Henrik Hornnæss 62 34 77 00

henrik.hornnessringsaker-blad.no

Stian Saugstad er en av de utvalgte i det nye satsingslaget Team Ringeriks-Kraft. Ni av Norges beste sykkeljuniorer i de to siste årene er med på kontinentallaget.
– Dette synes jeg var kjempeartig. Laget har UCI-status, og det betyr at dette er hakket over en vanlig klubb. Vi får muligheten til å kjøre mer løp i utlandet, sier Saugstad.

Flere muligheter

UCI er det internasjonale sykkelforbundet. Det er øverste organ for profesjonell sykkelsport.
– Siden vi er UCI-registrert er det større muligheter for å være med i litt flere løp. Det gir oss flere muligheter og større utfordringer, forteller Saugstad.
Brumunddølen går på skole ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. I 2008 syklet han for IK Hero og Ullensaker CK i år. Saugstad er imidlertid meget godt fornøyd med sitt nye lag.
– Det er innmari moro å komme på det laget her. Teamet er ungt og ganske jevngode, det blir spennende å sjå hva vi får til i sesongen, sier unggutten.

Halvproff-lag

Team Ringeriks-Kraft blir et halvproff-lag eller elitelag. Saugstad tror det kommer til å hjelpe utviklingen hans som syklist.
– Dette er et klart steg oppover. Vi skal nok ha relativt fornuftig matching første året, og ikke kjøre alt som er av konkurranser. Vi er tross alt bare første- og andreårsseniorer på laget. Nå får jeg muligheten til litt hardere matching enn før, i tillegg er det veldig bra støtte rundt laget, opplyser 18-åringen
Nå gleder unggutten seg til den nye sesongen.
– Det skal bli moro. Nå blir det viktig å gjøre alt grovarbeidet. Det blir spennende sjå til neste år. Da blir det litt annerledes siden jeg er førsteårssenior. Senior har lengre distanser og konkurransen er selvsagt tøffere. Samtidig tror jeg det skal gå veldig bra. For vi har et godt lag, og vi skal bite godt fra oss, avslutter Stian Saugstad.

Fire norske UCI-lag

Team Ringeriks-Kraft blir Norges fjerde UCI-lag på landevegen i kommende sesong ved siden av Team Joker Bianchi, Sparebanken Vest og PlussbankCervelo som er under etablering på Sørlandet.
-Vi vil opprettholde posisjonen som Norges beste sykkelklubb, forteller Lars Holm som er sportslig leder landeveg og blir sportsdirektør for Team Ringeriks-Kraft.
– Med UCI-status vil vi i første sesong satse på en forsiktig matching utenlands. I tillegg til norgescupen ligger foreløpig Ringerike Grand Prix, NM i Trondheim og Tour of Sweden i august som hovedsatsinger til sommeren, fortsetter Holm.

Økonomisk ryggrad

Ringerike Sykkelklubbs hovedsponsor Ringeriks-Kraft danner en økonomisk ryggrad for satsingen som det nye elitelaget representerer, men klubbens leder Per Haukedalen understreker viktigheten av at også klubbens andre sponsorer SpareBank 1 Ringerike, Hønefoss Sparebank og sykkelforretningen Glade Hjul bidrar gjennom økt engasjement.
I tillegg engasjerer sykkelimportøren Topbikes seg med levering av Orbea sykler og Catlike hjelmer. Syklene benyttes av blant andre profflaget Euskatel med OL-vinneren i Bejiing Samuel Sanchez og OL- og verdenscupvinneren i terreng Julien Absalon. Hjelmene brukes også av laget Cervelo med Thor Hushovd og Gabriel Rasch. Videre bidrar firmaet Maxim som sponsor innen sportsernæring.

Meritterte syklister

Ledelsen i det nye laget har gjort seg opp en mening om Stian Saugstad, og mener han blir viktig i teamet.
– Stian er en veldig sterk temposyklist, tross sin ungdom allerede blant Norges beste uansett alder. Han har vunnet verdenscupseirer junior i tempo.
Alle de ni syklistene er godt meritterte på juniornivå. Samtlige har NM-medaljer, seier i norgescupen eller internasjonale ritt. De åtte andre på laget er:
Christer Jensen (19), Sivert Dybvikstrand (19), Audun Brekke Fløtten (19), Jonas S. Gullingsrud (19), Eirik Kasa Jarlseth (19) og Martin Uthus (19), Daniel Slåtto Gomnes (18) og Aslak Sørensen Værnes (18).

Artikkeltags