Stortalent skal trene med Stabæk

Talent: Kommende lørdag reiser Henrik Lehne Olsen (13) til Bærum for å trene med G14-laget til Stabæk. Foto: Ole Johan Storsve.

Talent: Kommende lørdag reiser Henrik Lehne Olsen (13) til Bærum for å trene med G14-laget til Stabæk. Foto: Ole Johan Storsve.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Eliteserieklubben Stabæk har kastet sine øyne på stortalentet Henrik Lehne Olsen fra Moelv. Kommende lørdag reiser 13-åringen til Bærum for å vise seg fram.

DEL

– Jeg gleder meg skikkelig, sier Lehne Olsen til RB-sporten.
Balltalentet fra skal trene med eliteserieklubbens G14-lag. Hvis han gjør det bra, får Lehne Olsen tilbud om å være med laget på en internasjonal fotballtreningen i Danmark.
Henrik forteller at han ble kontaktet av Stabæk etter en kretslagsturnering på Skjetten utenfor Oslo for to måneder siden. Lehne Olsen storspilte mot Østfold og scoret begge målene da Indre Østland vant 2–1. Noen dager etterpå fikk Henrik telefon fra Stabæk.

Storebror på HamKam
– Jeg ble spurt om jeg ville komme til Stabæk for å trene med G14-laget. Det sa jeg selvsagt ja til, sier balltalentet til Moelven.
– Det er veldig artig å få en slik henvendelse, tilføyer han.
– Kan du matche nivået til G14-spillerne i Stabæk?
– Jeg kjenner ikke G14-laget til Stabæk og hvor gode spillerne er. Men hvis jeg har dagen, så kan det gå bra, svarer Henrik.
13-åringen omtales som et av de største talentene i Moelven-fotballen på svært mange år. Han har uvanlig godt teknikk og spilleforståelse og vet hvor målet står. Tidligere i år trente han med guttelaget til HamKam. Hamar-laget er klubben til storebror Thomas Lehne Olsen. I 2009 trente også han med Stabæk. Thomas fikk tilbud om en skoleplass ved NTG Bærum og en hospiteringsplass på eliteserielaget. Lehne Olsen valgte imidlertid å takke ja til en fast plass i A-stallen til HamKam.
Fotball hele døgnet
Henrik sier at han har ett skikkelig stort mål som fotballspiller. Nemlig å bli bedre enn storebror Thomas.
– Det hadde vært skikkelig moro, sier han.
– Hva synes du om innsatsen til Thomas så langt i årets serie?
– Det har ikke gått like bra som forventet, men det løsner sikkert snart. Hvis han er tålmodig, svarer Henrik - som er skikkelig HamKam-fan.
– Jeg har sett nesten alle kampene så langt i årets serie, sier han.
Søndag så han laget vinne 1–0 over Hønefoss. Etter at han kom hjem fra Briskeby, så han opptak av den TV-sendte kampen mellom Manchester United og Blackpool. Tidlig på dagen var han selv med på å vinne 4–0 over Fagernes hjemme i Idrettsparken i Moelv.
– Det går i fotball nesten døgnet rundt, sier han.
Henrik spiller kamper både for G14 og G16 - og han trener hver eneste dag.
– Fotball er kjempemoro, avslutter Lehne Olsen.


Artikkeltags