Gå til sidens hovedinnhold

Svikter aldri Furnesrennet

Artikkelen er over 8 år gammel

Fire løpere står bokført med full pott før lørdagens 18. utgave av Furnesrennet. De trofaste turløperne er Furnes-trioen Ragnar Berntsen, Arild Nordsveen og Kai Petter Westerheim, samt Bjørn Tvedt fra Veldre.

Furnesrennet arrangeres på Gåsbu, er 22 kilometer langt og går i stilarten klassisk. Løpet har fellesstart, klokken 9.45. Av de fire løperne som har deltatt 17. ganger er det kun Kai Petter Westerheim som ikke stiller på startstreken lørdag.
– Han har pådratt seg beinbrudd, sier Jan Græsby i arrangørkomiteen til Furnes skiløperforening.
Græsby er heller ingen hvem som helst når vi snakker om Furnesrennet. Han har som den eneste i Furnes skiløperforening vært med i arrangørstaben samtlige ganger.
– Jeg er patriot, svarer Græsby når RB-sporten gjerne vil vite hvorfor.
Furnes-mannen er for øvrig en ivrig Birkebeiner, og som junior ble han nummer tre i norgesmesterskapet.
Håper på 100
Furnes skiløperforening skal arrangere to renn på Gåsbu lørdag. I tillegg til det nevnte turrennet står også Furnesrennet for løpere fra åtte år og opp til senior på programmet.
Landsrennet arrangeres for åttende gang. Jan Græsby håper på rundt 250 startende totalt, hvorav 150 på landsrennet.
Kaldt
Den pågående kuldeperioden kan skape problemer i forbindelse med helgas to renn på Gåsbu. I hvert fall for landsrennet, som har kuldegrense på 15 minusgrader.
I går meldte yr.no mellom 15 og 18 minusgrader på Gåsbu.
– Vi er spente på hvor kaldt det blir, men håper på mildere vær i helga. Turrennet vil nok uansett gå som planlagt, da kuldegrensa er minus 20 grader, sier Jan Græsby.


«Vi er spente på hvor kaldt det blir, men håper på mildere vær i helga»
Jan Græsby
Furnes Skiløperforening

Kommentarer til denne saken