Berit Granli i Tjukkasgjengen er så imponert over Lierstuens innsats at hun nominerte han til RB's juleglede. Og vi ilte av gårde med en blomst til sprekingen i Byflatvegen.
– Jeg har interesse av at den er brøytet sjøl, derfor begynte jeg med dette for en åtte, ti år siden, forteller den tidligere formannen i Brumunddal Turmarsjforening.

Fikk

– Tusen takk for den flotte jobben du gjør, sa Berit Granli og Frøydis Viddal i Tjukkasgjengen da RB arrangerte et møte med juleglede-vinneren. Frøydis Viddal, Tjukkasgjengens «mor» i Brumunddal, benyttet anledningen til å gi Lierstuen en refleksvest, symbolet tilTjukkasgjengen.
– Jeg brøyter gangstien fra området ved Skog og Hage til ovenfor vannverket. Det blir nok tre, fire kilometer. Hvis jeg ikke setter meg fast, bruker jeg et par timers tid, sier Lierstuen og forteller at han er ekstra forsiktig fordi det er en del stein.
– Er det en slik snøfreser du sitter og kjører?
– Nei, da hadde jeg ikke fått noe trening, gliser 84 åringen som mener fysisk aktivitet er resepten for god helse.
– Du har det bedre med deg sjøl når du har gått en tur, også gjør det sitt til at en holder seg i form.

Nijmegen 23 ganger

Even Lierstuen har gått mer og lengre enn de fleste. Hele 23 ganger har han deltatt i Nijmegen-marsjen i Nederland, og den er ikke for nybegynnere. De som har passert 60 år, går etapper på tre mil fire dager på rad. De som er yngre går dagsetapper på fire og fem mil.
– Jeg begynte å gå denne marsjen i 1980. Vi var en gjeng befal i HV som syntes dette var en fin utfordring.
Men du må ikke tro at Lierstuen har lagt marsjskoene på hylla. Sammen med Sverre Thomassen er han i gang med å forberede en ny tur til Nederland til sommeren. 49 personer har allerede meldt sin interesse.
– Vi kjører buss nedover via Göteborg, og båt derfra. I Nederland bor vi på den samme plassen fra år til år. Mange av de samme er med fra år til år. Til sommeren arrangeres marsjen for 98. gang, flere har som mål at de skal være med til den 100. gangen, sier Lierstuen. Fysisk aktivitet har vært en viktig del av hans liv siden før han begynte å konkurrere med startnummer i 1946.