Gå til sidens hovedinnhold

Tor Andre Johnsen rykker mot Stortinget

Artikkelen er over 8 år gammel

Tor Andre Johnsen fra Brumunddal er av nominasjonskomiteen satt på toppen av lista til Hedmark FrP til Stortingsvalget i 2013.

Dermed rykker Tor Andre Johnsen et stort skritt nærmere Stortinget.
– Veldig hyggelig. Jeg er meget glad og meget takknemlig for den tilliten nominasjonskomiteen viser meg, sier hovedpersonen.
 

Rett nominasjon
 

Det var knyttet stor spenning til hvem nominasjonskomiteen kom til å plassere på topplassen. Det sto mellom Johnssen eller Lars Joakim Hansen fra Kongsvinger som har vært vara på Stortinget for FrP i inneværende periode.
Etter innspill fra lokallagene i Hedmark satte nominasjonskomiteen seg ned for å bestemme hvem av de to som er deres toppkandidat. Det endte altså med Johnsen.
– Jeg er glad for det. Men dette avgjøres ikke endelig før nominasjonsmøtet i slutten av januar. Jeg regner med at mange ønsker å posisjonere seg bedre på lista fram til det møtet. Så her er ikke noe avgjort. Jeg skal fortsette å jobbe hardt fram til det for å vise at jeg fortjener denne plassen. Her er det «business as usual», forteller Johnsen.
 

Tydelig FrP-politikk
 

Trond Vangen i nominasjonskomiteen er godt fornøyd med å velge Johnsen som sin førstekandidat.
– Tor Andre er veldig god til å skape oppmerksomhet rundt aktuelle saker for FrP. Han er en god kommunikator og han er ikke minst en veldig erfaren politiker. Etter en helhetsvurdering er vi klare på at vi ønsker han som vår toppkandidat, men det er det endelig nominasjonsmøtet som avgjør, poengterer han.
Johnsen mener også at han fortjener plassen.
– Jeg har i hvert fall vist stor lojalitet og lagt ned stor innsats for Hedmark FrP. Jeg meldte meg inn i partiet i 1985 og har drevet aktivt med politikk siden. Jeg har sittet i kommunestyret i både Ringsaker, Hamar og Stange i totalt 12 år og jeg har vært på Fylkestinget siden 1999. De siste årene som gruppelede, forteller han.
 

Kontroversiell
 

Han lover å drive god  FrP-politikk om han kommer på Stortinget.
– Jeg vil jobbe for det FrP er opptatt av og saker som er aktuelle for vårt område.
Uten kontroverser har han ikke drevet politikk. Han tilbakeviser at han er rasist som han er blitt kalt i ulike medieoppslag.
– Det faller på sin egen urimelighet å kalle meg det.  Jeg har jobbet internasjonalt halve livet mitt og arbeidet med mennesker over hele verden. Jeg har stilt spørsmål ved innvandringspolitikken, men er overhodet ingen rasist, sier Johnsen. 
Listeforslaget til nominasjonskomiteen er som følger:
 
1. Tor Andre Johnsen, Ringsaker
2. Lars Joakim Hanssen, Kongsvinger
3. Tone Coucheron, Hamar
4. Dag Martin Bakken, Elverum
5. Erling Behrens, Hamar
6. Karine Lien Skaret. Elverum
7. Geir Tjugum, Kongsvinger
8. Kersti Grindalen, Elverum
9. Inge Rune Wahlstrøm, Alvdal
10. Katrine Solberg, Åmot
11. Hege Jensen, Stange
12. Ida Marie Bredvold, Åsnes
13. Gunder Haugen, Eidskog 

Kommentarer til denne saken