Vil bygge superhotell i Mjøskanten

Slik håper Leif Atle Viken å kunne bygge ut Strandsaga i Brumunddal. Han ber om fri opsjon på området fra kommunen i 36 måneder for å kunne jobbe videre med planene og ber om at det hele også behandles politisk i Ringsaker kommunen.   Illustrasjon: Atelier Holthe AS.

Slik håper Leif Atle Viken å kunne bygge ut Strandsaga i Brumunddal. Han ber om fri opsjon på området fra kommunen i 36 måneder for å kunne jobbe videre med planene og ber om at det hele også behandles politisk i Ringsaker kommunen. Illustrasjon: Atelier Holthe AS.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Brumunddølen Leif Atle Viken ønsker å bygge et 15 etasjers stor konferansehotell i en større strandpark i Mjøskanten på Strandsaga i Brumunddal.

DEL

Hotellet det er snakk om skal være en del av en større strandpark Viken planlegger.
Parken vil  inneholde hotell med 300 senger og en konferansesal for 1000 mennesker, næringslokaler, leiligheter, skibladnerbrygge og utescene. Dette ønskes etablert som et naturlig midtpunkt, for så vel lokale som nasjonale arrangementer.
– Samspillet mellom hotelldelen, næringslokaler og leilighetene på denne plassen vil bidra til å skape dette til et levende bygg, sier arkitekten bak planene. Han har jobbet med dem et års tid.

«Strandparken vil inneholde hotell, næringslokaler, leiligheter, skibladnerbrygge og utescene.»
Leif Atle Viken, eiendomsutvikler
 

Unik beliggenhet
 

Der er beliggenheten for prosjektet som gjør det hele så aktuelt ifølge Viken.
– Beliggenheten er ideell. Som nærmeste nabo til den nye, kommende firefelts E6, nabo til ny ekspressbussterminal, og ti minutters gange langs ny elvepromenade  i Brumunddal til jernbanestasjon. Med ny E6 og ny jernbane vil vegen til Gardermoen og Oslo bli kort, sier Viken.
Samtidig må det bygges noe spesielt, forteller han.
– Dette må planlegges og bygges slik at det vekker oppmerksomhet. At det er unikt. Her kan vi få et hotell som speiler seg i vannflaten i Mjøsa i stede for utsikt mot en parkeringsplass. Alt det som gjør dette prosjektet spesielt gjør det lettere å realisere, mener Viken.
Men han er bestemt på at infrastrukturen for ny firefelts E6 må på plass før hotellet kan realiseres.
– Det er helt avgjørende for prosjektet. Vi vil heller ikke åpne noe hotell før vegen er ferdig bygd, sier han.
 

Vil ha fri opsjon på arealer
 

Arealet han gjennom firmaet VI Invest AS ønsker å bygge på ligger vis-à-vis dagens båthavn og huser i dag blant annet det nedlagte renseanlegget i Brumunddal og den gamle Stela-banen.
Renseanlegget disponeres i dag av teknisk etat i kommunen som driftssenter. VI Invest vil bidra i prosessen med å finne ny lokalisering for dette.
Viken ønsker nå opsjon på dette arealet i 36 månedene fra avtaledato med ytterligere 12 måneder ved oppnåelse av framdriftsplan.
Han ønsker også en vederlagsfri opsjon på arealet under begrunnelse om at prosjektet vil pådra seg store kostnader i tilknytning til utarbeidelse og publisering av presentasjonsmateriale av høy faglig kvalitet, samt innsalg av prosjektet.
– Det er nødvendig å kunne få jobbe i ro og fred med dette. Jeg håper derfor at politikerne i kommunen lar oss gjøre det. Når det er sagt har jeg et godt inntrykk av både politikere og administrasjon i kommunen. De er offensive og legger godt grunnlag for vekst og utvikling. Så jeg håper på et videre godt samarbeid med kommunen i arbeidet med disse planene, sier han.
 Prosjektet må da belage seg på å søke dispensasjoner både fra lokale og regionale politikere før planene kan tas ett steg videre. Viken anmoder politikerne om å ta saken til behandling i formannskapet. 
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken