Jonas Rennemo er et stort talent i håndball. I fjor ble han utnevnt som kaptein på 1. divisjonslaget Nøtterøy i en alder av 20 år, og førte laget til opprykk.
– Det har vært en utrolig bra sesong, egentlig over all forventning. Vi regna med å ende opp rundt topp fem, siden vi hadde så ungt mannskap og trodde det kunne bli tøft å rykke. Men vi tapte bare to kamper og rykket opp, sier Rennemo, som fyller 21 år i august.
Måltyv
Unggutten har aldri rykket opp med noe lag før, og det hele var veldig stort for venstrebacken.
– Det å rykke opp til eliteserien som kaptein hadde jeg aldri trodd da jeg sto som 11-åring og skjøt baller mot nettet i Brumunddalshallen. Det var en helt sinnssyk opplevelse, smiler Rennemo.
Sesongen åpnet knallbra for håndballtalentet. Han banket inn mål og gikk foran som et eksempel slik en kaptein skal gjøre, men så kom motgangen.
– Jeg fikk en kneskade i november som holdt meg ute i fem kamper. Jeg fikk egentlig ikke lov til å spille før etter nyttår. Men så skulle vi møte Falk som er et skikkelig lokaloppgjør, og en kamp vi må vinne. Da fikk jeg beskjed om at jeg skulle spille den kampen, og fullførte hele kampen med smerter. Det er jeg glad for. Jeg scoret nemlig utligningsmålet fem sekunder før slutt. Ellers har det vært en veldig bra sesong for meg. Jeg har scoret seks-sju mål i snitt hver kamp, og oppunder 100 mål i sesongen, forteller Rennemo.

Sliter med kneet
Rennemo spilte i Veldre da han var barn og ungdom, og gledet seg over å få en gammel lagkompis fra Veldre til Nøtterøy, da Kim Tajet Skaug signerte i fjor.
– Det der er litt spesielt. Jeg hadde ikke trodd at vi skulle spille i samme klubb igjen. Jeg gikk til Elverum fra Veldre som 15-åring, og da jeg flyttet til Oslo kom han til Elverum. Jeg fikk litt sjokk egentlig da jeg hørte han skulle til Nøtterøy, men det er veldig moro å spille på lag med han igjen, sier Rennemo.
Jonas Rennemo ble med juniorlandslaget til Danmark på samling i juni, og skulle egentlig vært med i troppen til VM i Hellas som starter torsdag om en uke.
– Samlinga ble litt ødelagt. Jeg var på Beitostølen på “helveteshelg” med laget uka før landslagssamlinga. Der skulle vi ha langkjøringer og kveldsøker. Blant annet hadde vi en dag med 2,2 mil på rulleski, 5,5 mil på sykkel og 2,2 mil løping. Jeg har jo aldri gått på rullski før. Det gikk fra å være spennende til fryktelig slitsomt etter ti meter. Syklingen var så tung at jeg følte at vi aldri kom fram, men det verste var løpingen. Da det gjensto én mil fikk jeg en kjenning i kneet mitt igjen, men tenkte at jeg ikke kunne gi meg nå og beit tennene sammen. Ved målgang hadde jeg så vond at jeg bare måtte legge meg ned. Det viste seg at kneet hadde låst seg. Scenen som fester seg fra kneet opp til låret blitt for stramt, og gnisset som ble en betennelse til slutt. Jeg har fortsatt behandling for det, forteller Rennemo.

Sikter mot Danmark
På samlinga i Danmark måtte unggutten gi seg på den fjerde treningsøkta, og fikk beskjed om at han ikke kunne spille håndball mer på en stund. Dermed ble det ikke noe VM på brumunddølen.
– Det var veldig surt, men en må tenke at håndball skal jeg lenge, og det kommer større ting enn junior-VM utover.
– Hva er det du tenker på da, Rennemo?
– Jeg har et personlig mål å komme meg til spill i Danmark en gang. Toppserien der hadde vært veldig gøy. Jeg vet ikke med landslaget, det blir veldig tøft. Men jeg må prøve så klart. En kommer ingen veg uten å prøve. Det som er målet, svarer den offensive 20-åringen.

“Jeg vet ikke om jeg blir god nok for landslaget en dag, men en kommer ingen veg uten å prøve.”
Jonas Rennemo