Vil samle landet til Prøysenjubileum

TREKKER I TRÅDER: Fylkesmann Syliva Brustad, ordfører Anita Ihle Steen, investor Arthur Buchardt og kultursjef Asle Berteig er helt sentrale i arbeidet som nå foregår. Foto: Arkiv

TREKKER I TRÅDER: Fylkesmann Syliva Brustad, ordfører Anita Ihle Steen, investor Arthur Buchardt og kultursjef Asle Berteig er helt sentrale i arbeidet som nå foregår. Foto: Arkiv Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Initiativtakere håper å skape en storstilt markering landet rundt av 100-årsdagen for Alf Prøysens fødsel i 2014.

DEL

– Vi har til hensikt å lage en stor nasjonal markering med aktiviteter over hele landet. Vi ønsker at skoler, barnehager, biblioteker, teaterscener og andre skal engasjere seg, sier fylkesmann Sylvia Brustad i Hedmark, som er leder for hovedkomiteen for Prøysen 2014 ifølge NTB.

Samlet i hovedkomité

Brustad står nå sammen med Arthur Buchardt i spissen for jubileumsmarkeringen. Brustad leder hovedkomiteen, Buchardt leder byggekomiteen for nytt Prøysenhus og TV-profil Jan Fredrik Karlsen leder programkomiteen rundt selve jubileumsfeiringen. Med seg i hovedkomiteen har de fylkesmuseumssjef Harald Jacobsen, informasjonsdirektør i Nasjonalbiblioteket Ingjer Skrede, Teatersjef ved Det Norske Teatret Erik Ulfsby, ordfører Anita Ihle Steen, fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen og artist Ole Paus.

Jeg regner med at States og næringslivet vil være med på dette.
Sylvia Brustad, fylkesmann

De skal nå blant annet jobbe med det de kaller en storstilt festforestilling i samarbeid med NRK. I tillegg planlegger Det Norske Teatret tre store forestillinger med Prøysen.

Jobber med finansiering

Buchardt har som kjent sagt seg villige til å finansiere det nye Prøysenhuset til 30 millioner kro som skal stå klart til Alf Prøysens 100-årsdag 23. juli 2014. Grunnsteinen skal legges ned 23. juli neste år, kan Sylvia Brustad fortelle. Arkitekt for det som ble beskrevet som et moderne opplevelsessenter under møtet i Oslo, er Snøhetta.

Hovedkomiteen jobber nå med finansiering av året. Brustad skal i møte både med kultur- og finansminister, samt næringsliv lokalt og sentralt.

– Jeg regner med at både staten og næringslivet vil være med på dette. Vi har jo en finansminister fra Ringsaker, så jeg stoler på ham. Han er fan av Prøysen, meldte Brustad til NTB tirsdag.

 

Artikkeltags