VM-deltaker fra Næroset

Sterk og jevn: Camilla Mood Havig og Kiljan fra Blesastadir fra firgangsuttagningen under lokalklubben Sleipnirs jubileumsstevne tidligere i år. Foto: Marit Stenen

Sterk og jevn: Camilla Mood Havig og Kiljan fra Blesastadir fra firgangsuttagningen under lokalklubben Sleipnirs jubileumsstevne tidligere i år. Foto: Marit Stenen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Nærosetjenta Camilla Mood Havig (33) tar med seg islandshesten Kiljan fra Blesastöðum på tur til VM i Østerrike. Der har hun alle muligheter til å forsyne det norske landslaget med medaljer.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det kan slå begge veier. Det kommer litt an på hesten. Men den virker fin, sier Camilla Mood Havig.
Imponerende plasseringer
Svært få har en like lang og imponerende merittliste fra islandshestverdenens sports- og avlsarenaer som nettopp Mood Havig.
Fra hun for første gang ble tatt ut som reserve på landslaget til VM 2003 i Danmark, har det gått slag i slag med imponerende plasseringer. Som da hun i 2007 tok hele tre gull under NM på Stord. Der ble hun Norgesmester i disiplinen femgang, tok gull i T2, en disiplin der hesten går på løse tøyler, og plusset på med gull i såkalt «kombinasjon» for femgjengere. Det brakte henne til VM samme år i Nederland med henholdsvis en femteplass i femgangskombinasjonen og en syvendeplass i femgangsfinalen. Da hadde hun allerede imponert under VM 2005, i Norrköping, der hun viste Trym fra Storebø til en tredjeplass i avlsklassen for seksårs hingster.
Seks gull i NM
Om disiplinbetegnelsene låter gresk – prestasjonene er uhyre imponerende, ikke minst grunnet en voldsom allsidighet som ligger til grunn for gode plasseringer i alle disipliner.
Under forrige NM i Vestnes, Møre og Romsdal tok hun gull i femgang, T2, i speedpass, stilpass og 250 meter pass og i kombinasjon for femgjengere. Med andre ord, hele seks gull i ett og samme norgesmesterskap.
«De magiske gangartene»
Det er imidlertid resultater fra dette årets konkurranser som er gjeldende for VM-deltakelse. Men også her har Mood Havig vært imponerende sterk.
– Det har gått bra. Jeg har stort sett fått første- og andreplasser, forteller Mood Havig.
Under mottoet «The magic gaits» – de magiske gangartene – arrangeres det fra 1. til 7. august på nytt et VM for islandshest, i St. Radegund i Østerrike. Og her var Mood Havig og Kiljan frá Blesastöðum selvskrevne kandidater for landslagsplass. Det til tross for at de ikke deltok i dette årets NM som ble arrangert tidligere denne måneden på Stord.
15 ryttere representerer Norge i sportsklassen, hvor Mood Havig er med. I avlsklassen er det fem norske deltakere.

«Det kan slå begge veier. Det kommer litt an på hesten»
Camilla Mood Havig

Artikkeltags