(Ringsaker Blad)

Det melder NHO på sine nettsider tirsdag.

Ringsaker var sammen med Arendal og Stavanger nominert i klassen for store kommuner.

I klassen for små kommuner var Sande, Rauma og Haram nominert.

Les også: Ringsaker er med i finalen om å bli Norges beste vertskapskommune

På et møte i Oslo tirsdag ble det bestemt av NHO og KS at det er Stavanger og Haram som kan smykke seg med titlene som Norges beste vertskapskommuner.

Totalt var 33 kommuner i hele Norge nominert i konkurransen, før seks kommuner altså var med i finaleheatet.

Her kan du lese begrunnelsen fra NHO og KS for hvorfor Ringsaker ble nominert:

«Ringsaker setter attraktivitet for næring og attraktivitet for bolig og besøkende i sammenheng gjennom sin overordnete strategi for vekst og utvikling.

Kommunen er en mange i regionen ser til, og som selv har perspektiver som går ut over egne grenser. Næringsutvikling har vært en høyt prioritert oppgave i mange år, og det er jobbet systematisk og planmessig med tydelig topplederforankring og i tett dialog og samarbeid med næringslivet.

Kommunen er bevisst på at næringsutvikling ofte handler om skreddersøm for den enkelte bedrift og mer enn det som ligger på næringssjefens bord. Omfattende infrastrukturutvikling legger til rette for ny, stor handelsaktør langs E6, og utvikling av næringsområder er koblet godt sammen med sentrumsutviklingen i Brumunddal med Mjøstårnet og Mjøsparken.

Kommunen har satt fokus på hele organisasjonens felles forståelse og kultur for å møte næringslivet på en løsningsorientert måte.»