Gå til sidens hovedinnhold

Dette er «Janne-saken». En kriminalpodkast fra Østlendingen og Ringsaker Blad

Artikkelen er over 2 år gammel

Ringsaker Blad og Østlendingen lager en kriminalpodkast i forbindelse med rettssaken mot den drapstiltalte ektemannen til Janne Jemtland.

Lytt til podkasten lenger ned i saken!

– I tillegg til å oppsummere det som skjedde og snakke om hvordan saken preget en hel kommune, kommer vi til å følge rettssaken underveis, forteller Jan Morten Frengstad, nyhetsredaktør i Østlendingen.

Det er han og Jeanette Sandbæk Håland, journalist i Ringsaker Blad, som står bak podkasten.

– Dette er en sak som har preget lokalsamfunnet gjennom det siste året. Mange kommer til å følge denne rettssaken tett, og vi ønsker å formidle det som skjer på en best mulig måte, blant annet gjennom en podkast.

En intro for podkasten har ligget ute en stund og første episode slippes torsdag 8. november.

I løpet av helgen kommer andre episode, hvor varaordfører Geir Roger Borgedal forteller om hva saken har gjort med Brumunddal-samfunnet og hvordan saken ble håndtert.

– I denne saken ble Brumunddal nærmest beleiret av politi og presse. Saken fikk enormt fokus og presset var stort, både på politiet og kommuneledelsen. Det er interessant å høre Borgedals betraktninger rundt de dramatiske dagene, og hvordan han opplevde å få denne saken i fanget da ordfører Anita Ihle Steen hadde ferie.

Lytt her

Vår podkast om Janne-saken finner du både i iTunes, Spotify og Podbean.

1. episode - Dette er Janne-saken

2. episode - Varaordføreren om hvordan saken preget Brumunddal

 

3. episode - Ektemannens tidligere soldatkamerat: - Han svek oss

4. episode - Oppsummering av førte rettsuke

5. episode - Oppsummering av andre rettsuke

6. episode - Jannes bror som smerten, savnet og all støtten

Dette er saken

De faktiske forholdene i saken er godt kjent.

Tobarnsmoren Janne Jemtland (36) forsvant etter en fest 28. desember i fjor. Hennes ektemann ble pågrepet og siktet for drap 12. januar. Dagen etter ble Jemtland funnet død på bunnen av Glomma i Våler kommune.

Den drapstiltalte ektemannen har knyttet seg til «situasjonen» i avhør med politiet, og forklart at skuddet som traff Janne Jemtland, gikk av ved et uhell.

– Det interessante i rettssaken blir å høre ektemannens forklaring i denne saken. På hvilken måte knytter han seg til situasjonen, hva er bakgrunnen for hendelsen og valgene han tok da han fraktet sin kone til Våler for å dumpe henne i Glomma, sier nyhetsredaktør Frengstad.

Dekker saken tett

Podkasten blir en del av en større dekningen av saken i Østlendingen og Ringsaker Blad.

– Podkast er et format som er på full fart fram, og en veldig interessant plattform å formidle nyheter på. Gjennom en podkast kan våre lyttere konsumere innholdet i en mer passiv tilstand enn du kan ved å lese nettavis eller papiravis. En podkast kan du lytte til mens du kjører bil, trener eller når man slapper av, sier Frengstad. '

I tekstform kommer vi til å følge saken direkte fra salen. Samt at vi har både tegner, journalister og rettskommentator på plass.

I tillegg er det planlagt en livesending på nett før saken starter 12. november.

Det er satt av tre uker i Hedmarken tingrett til den omfattende rettssaken.

Kommentarer til denne saken