Jernbaneverket vil se på rutiner etter høyspentulykke

MISTET LIVET: Som følge av lek på dette togsettet, skal en ung gutt ha fått i seg så store mengder strøm, fra høyspentledningen over banen, at han døde. (Foto: Gaute Freng)

MISTET LIVET: Som følge av lek på dette togsettet, skal en ung gutt ha fått i seg så store mengder strøm, fra høyspentledningen over banen, at han døde. (Foto: Gaute Freng)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jernbaneverket skal se på om det er nødvendig å endre sine rutiner etter at en mann i 20-årene døde da han skal ha kommet borti en høyspentledning under klatring på et togsett ved Moelv i Hedmark natt til søndag.

DEL

Mannen var en av tre personer som klatret på et togsett ved Skarpsno sør for Moelv stasjon. Omstendighetene rundt ulykken er fortsatt uklare, men ifølge politiet skal mannen ha kommet borti en høyspentledning.

Den unge mannen ble erklært død på stedet, mens de to andre ble tatt hånd om helsevesenet. De to kom ikke til fysisk skade.

Skal se på rutinene

Politiet og Statens havarikommisjon vil nå undersøke omstendighetene rundt ulykken, skriver NRK.

Jernbaneverket har også en egen analyseenhet som skal gjennomgå alt som har skjedd rundt ulykken. De skal lage sin egen rapport for intern oppfølging senere.

– Etterforskningen og alle undersøkelsene rundt det som er skjedd vil vise om det er nødvendig å endre de rutinene vi har i dag, sier Kjell Bakken i Jernbaneverket.

Toget som sto parkert på Dovrebanen mellom Moelv og Rudshøgda i Ringsaker var rundt 350 meter langt og ble brukt i vedlikeholdsarbeid på strekningen. Strømmen på jernbanen var tilkoblet 16.000 volt.

– Det er et høyspentanlegg, og det er livsfarlig å komme i berøring med kjøreledningen, sier Bakken.

Advarer

Politiet som fikk melding om ulykken 3.37 natt til søndag, advarer folk mot å ta seg inn til parkerte togsett.

– Det er store mengder strøm som benyttes i jernbanen, og det er en grunn til at det er skiltet med «Adgang forbudt» og «Høyspentfare». Oppfordringen er at vi som ikke er kyndig personell ikke oppsøker området, sier innsatsleder Bjørn Lagmannsveen til TV 2.

– Stor sorg

De tre som var involvert i ulykken, er alle elever på Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole i Ringsaker kommune. Skoleledelsen og kommunens kriseteam er varslet.

– Det er med stor sorg vi i dag mottok beskjeden om at en av våre elever har omkommet i en ulykke, og to andre av våre elever var involvert i samme ulykke, skriver skolen i en pressemelding.

Skolen følger nå opp familien til den omkomne og til elevene som er skadd.

En av de tre mennene som klatret på en togvogn ved jernbanelinja i Moelv natt til søndag fikk i seg strøm fra høyspentledningene og døde på stedet.

Artikkeltags