– Lykke til videre, Robert

ROJALT Treff: Fjorårets kickbokserkonge Robert Paulsbyen hilste på Kronprins Haakon under idrettsgallaen 2016 i Lillehammer. Foto: Rune Hagen

ROJALT Treff: Fjorårets kickbokserkonge Robert Paulsbyen hilste på Kronprins Haakon under idrettsgallaen 2016 i Lillehammer. Foto: Rune Hagen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kronprins Haakon ønsker Robert Paulsbyen lykke til videre i karrieren. Verdensmesteren bestemmer seg i løpet av uken.

DEL

Det ble ingen pris under idrettsgallaen på Lillehammer for elverumsingen som ble dobbelt verdensmester i kickboksing i fjor høst. Men lovordene var mange. Selv kronprins Haakon som delte ut prisen til årets ildsjel, er imponert over at vesle Norge er en av verdens beste kickboksernasjonen. Derfor gratulerte kronprinsen Paulsbyen med de to VM-gullene.

– Han ønsket meg lykke til videre, smiler Paulsbyen. En annen dobbelt verdensmester i samme sport, Thea Therese Næss av med seieren i åpen klasse der også Robert var nominert. – En velfortjent vinner. Bare synd at Daimi Akin ikke ble årets trener. Han er en fantastisk fyr og den mest meriterte landslagstreneren i Norge. Uten han hadde jeg ikke vært verdensmester, sier Paulsbyen.

Men trener og elev fikk god tid til å prate sammen både på hotellet og under den storstilte idrettsgallaen. Brikkene er i ferd med å falle endelig på plass for at Paulsbyen forlenger karrieren. Akin har allerede sendt inn søknad til Olympiatoppen om at Paulsbyen må få tilgang på all ekspertise.

– Robert er unik som utøver, han har kommet tilbake etter å ha vært skadet i seks år og har fortsatt store utviklingsmuligheter. Dessuten ligger det an til at det innføres world cup også for kickboksere. Det betyr at verdens beste blir kåret over flere stevner. En pengesum vil også følge med, sier Akin.

Robert Paulsbyen er mer enn fristet til å fortsette. Han har tidligere sagt at han drømmer om et proffstevne i Elverum. Men viktigst av alt: han kjenner at motivasjonen og den brennende lysten til å være best er til stede. – Jeg vet at jeg ikke har nådd maksnivå. Jeg kan bli bedre, både teknisk og fysisk. Og det trigger meg veldig til å fortsette. Alle tilbakemeldingene fra lokalmiljøet stimulerer også.

– Og da blir svaret?

– Svaret kommer i løpet av uka etter landslagssamlingen.

Artikkeltags