Paulsbyen klar for idrettsgalla med treneren

SUKSESS: Robert Paulsbyen med VM-beltet med Daimi Akin som ble kåret til årets trener under VM i kickboksing. Foto: Rune Hagen

SUKSESS: Robert Paulsbyen med VM-beltet med Daimi Akin som ble kåret til årets trener under VM i kickboksing. Foto: Rune Hagen

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg vinner nok ingen pris, men det kan jo bli en trivelig kveld likevel, smiler Robert Paulsbyen fra Elverum.

DEL

Den dobbelte verdensmesteren i kickboksing representerer Hedmarks ære under lørdagens idrettsgalla sammen med langrennsesset Therese Johaug, Os og ishockeyspiller Patrick Thoresen, Hamar.

Paulsbyen er nominert i åpen klasse sammen med Magnus Carlsen (sjakk). Andreas Mikkelsen (rally), Thea Therese Vingmark Næss (kickboksing), Petter Solberg (bilsport), Bertosz Piaecki (fekting) og Thorbjørn Urskog/Flora Bouchereau (dans).

– Jeg har egentlig ikke noe forhold til idrettskåringer og idrettsgallaer, og trives best hjemme. Men det er moro å bli nominert. Samboeren min blir med - vi skal få en trivelig kveld og det blir stas å møte andre idrettsutøvere.

– Hvordan vurderer du egne vinnersjanser?

- Jeg har ikke forberedt meg på noen takketale, for å si det sånn, smiler Robert.

– Idretten min får liten oppmerksomhet i Norge; derfor tar jeg turen til Håkons Hall i Lillehammer som et nytt blad i min idrettslige minnebok. Det viktigste er at jeg klarte å innfri mine mål og drømmer for 2015 ved å bli dobbelt verdensmester. Det varmet også veldig å bli kåret til årets elverumsing. Jeg kommer tross alt fra Elverum, og er stolt av byen min og interessen jeg møter ute blant folk, sier Robert Paulsbyen.

Selv er han mest opptatt av at treneren Daimi Akin vinner prisen som årets trener i konkurranse med blant andre Thorir Hergeirsson.

– Daimi er en fantastisk trener og er den mest meriterte landslagstreneren i Norge med mange VM- og EM-gull, sier Paulsbyen.

Therese Johaug, Os vant tre VM-gull i Falun ifjor og er nominert til prisene for årets navn og årets kvinnelige utøver. Hun er av favorittene i begge klassene.

Ishockeyspiller Patrick Thorsen, Hamar ble russisk mester i fjor, men når neppe opp i klassen for årets lagspiller der NHL-proff Mats Zuccarello er favoritt. Heidi Løke (håndball) og Ada Hegerberg (fotball) er også nominert i klassen.

Artikkeltags