Slik varmer Robert opp før finalen

LIKE FØR: Trener Daimi Akin mener Robert Paulsbyen har mer å by på som kickbokser enn finalemotstander Ihya Olcucu. (Foto: Rune Hagen)

LIKE FØR: Trener Daimi Akin mener Robert Paulsbyen har mer å by på som kickbokser enn finalemotstander Ihya Olcucu. (Foto: Rune Hagen)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Akkurat nå har nok Robert det helt jævlig.

DEL

Landslagstrener Daimi Akin smiler lurt. Klokken er knapt 12 lokal tid. Fortsatt et det tre-fire timer til elverumsingen entrer VM-ringen.

Her ser du Robert Paulsbyens VM-finale direkte! 

Nerver

– Jeg kjenner Robert godt. På dette tidspunktet kribler det, han har masse nerver, men så begynner de faste rutinene, Robert går mer og mer inn i egen boble og så slipper det mer og mer opp før han entrer ringen. Når han er i ringen er han klar. Da er det bare en ting som gjelder: å stole på egne ferdigheter. Og vinne, forklarer Akin.

Faste rutiner

Robert følger faste rutiner. Han har slappet godt av etter semifinaleseieren, fått litt hjelp av fysioterapeut, gått tur på butikken, fått roet ned og satt fokus på karrierens siste match: VM-finalen for amatører.

Klar og fin

Frokosten er forlengst fortært. Robert har kjent på kroppen. I følge landslagstreneren føltes den fin. Nå venter en lettere løpetur, generell oppvarming; etter hvert skyggeboksing, litt ekstra prat og deretter litt gjennomgang av den tyrkiske motstanderen i finalen.

– Det blir ikke så mye taktikk. Robert stoler mest på seg selv, sier Akin.

Sterk og kompakt

– Hvordan vil du beskrive den tyrkiske motstanderen, du er jo selv fra Tyrkia?

– Robert har aldri bokset mot Ihya Olcucu. Ihya er sterk, veldig kompakt og stor. Han er venstrehendt og har en farlig kryss. Men han har ikke Roberts teknikk og bevegelsesmønster. Robert får flytte beina raskt gå inn og til sidene og bruke teknikken og styrken sin. Robert er nærmest komplett i sin teknikk.

– Hvem vinner?

– Mye kan skje i en VM-finale. Men Robert er den beste kickbokseren. Og da bør det bli Robert, smiler landslagstreneren.

Se hvordan Robert har brukt tiden etter semifinalen:

Her finner du alt om Robert Paulsbyen!

Artikkeltags