– Sliten og uendelig lettet

Elverumsingen Robert Paulsbyen er klar for VM-finalen i kickbocking etter å ha slått russeren Islam Mutaliev i Dublin fredag ettermiddag. (Foto: Rune Hagen)

Elverumsingen Robert Paulsbyen er klar for VM-finalen i kickbocking etter å ha slått russeren Islam Mutaliev i Dublin fredag ettermiddag. (Foto: Rune Hagen)

Artikkelen er over 4 år gammel

– Tøft, svært tøft, nå er jeg uendelig glad og lettet. Jeg hadde kontroll på russeren! sa Robert Paulsbyen etter at han hadde slått russeren Islam Mutaliev i semifinalen i kickboksing i Dublin fredag ettermiddag.

DEL

Robert Paulsen er i en ny VM-finale i kickboksing, nå for amatører.

For et par måneder siden ble han verdensmester for proffer.

Lørdag bokser han ny finale.

Svetten siler av 34-åringen.

Han smiler fra øre til øre.

Det har bare gått noen få minutter etter at han vant semifinalen. Gleden lyser av hele ansiktet.

– Jeg følte at jeg hadde bra kontroll. Jeg fikk inn noen smeller mot russeren som andre ikke ville ha tålt. Men han ga seg ikke. Han er typisk russer, forklarer Robert Paulsbyen.

Elverumsingen beskriver egen innsats som god.  Jeg bokset bra, hurtigheten satt der, teknikken funket og jeg hadde blikket på motstanderen hele tiden. Det må du ha for et slag eller spark er det lille som skal til før en match bikker feil veig.sier Paulsbyen.

– Og i morgen er det finale?

– Ja, men nå vil jeg glede meg litt over å ha kommet dit.

– Målet?

– Selvfølgelig å vinne, men det blir tøft. Nå må jeg få denne kampen ut av kroppen før omstillingen starter, sier en fornøyd elverumsing.

Finalemotstanderen lørdag blir for øvrig Ihya Olcucu fra Tyrkia.

Artikkeltags