Gå til sidens hovedinnhold

Røde Kors får stadig mer og gjøre i påskefjellet

Artikkelen er over 1 år gammel

– Økende oppdragsmengde, opplyser Hedmark Røde Kors Hjelpekorps.

Røde Kors kan melde om 16 pasientbehandlinger det siste døgnet, med 46 hjelpekorpsere på fjellet.

– Frem til nå har vi kunnet melde om en rolig påske. I dag kan vi melde om 16 pasientbehandlinger hvorav 7 har vært i fjellet og 9 av varierende omfang på russeslipp. Vi har hatt 46 mann på fjellet fordelt på 8 vaktstasjoner og har 57 på hjemmevakt klare til å rykke ut dersom uhellet skulle være ute, sier operativ leder Iselin Sesseng onsdag ettermiddag.

På samme dag i fjor noterte Hedmark Røde Kors Hjelpekorps 4 skader.

– Vi ser også at det begynner å bli flere folk som ferdes i fjellet og oppfordrer folk til å ta vare på hverandre, sier Sesseng.

En god tur er ifølge Røde Kors en tur-retur.

– Når snøen utover dagen blir til slush og direkte råtten enkelte steder på grunn av temperaturøkning, kan det bli krevende for mange. Det er ofte når man er sliten at skadene skjer, og vi opplever også ofte at vi må hente folk som er slitne og har overvurdert egne skiferdigheter. Det er derfor viktig å tilpasse turen og løypa etter evne, sier Sesseng videre.

– Dersom det er lenge siden du har gått eller stått på ski bør den første turen være kortere enn den forrige skituren. Kjenn etter hvilken form du er i og hva kroppen din klarer. Det er også viktig å tilpasse løypa til resten av følge – den med minst erfaring skal også orke turen. På den måten blir det en hyggelig tur for alle, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken