Hedmarkinger gir millionbeløp i pant til Røde Kors. Se hvilken butikk som bidrar mest

VIKTIGE MIDLER: Mange satser panten på Pantelotteriet i Hedmark. Det gir viktige midler til Røde Kors. Foto: Katrine Lunke

VIKTIGE MIDLER: Mange satser panten på Pantelotteriet i Hedmark. Det gir viktige midler til Røde Kors. Foto: Katrine Lunke Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Pantelotteriet til Røde Kors er populært i Hedmark. 1,5 millioner kroner har Røde Kors fått fra tomflaskene.

DEL

– Tusen takk til alle som trykker på Røde Kors-knappen, sier Ingvar Midthun, daglig leder i Hedmark Røde Kors.

Det er 10-årsjubileum for Pantelotteriet, og siden starten har Røde Kors fått inn mer enn 1,5 millioner kroner fra panteglade Hedmarkinger.

– Midlene fra Pantelotteriet er utrolig verdifulle for oss, og gjør at Røde Kors kan drive enda mer humanitært arbeid, sier Midthun.

Den siste vinneren i Pantelotteriet fra Hedmark var i mars, da en småbarnsfar i 30-årene vant én million kroner på Kiwi Trysilvegen.

Nær 60 personer har blitt pantemillionærer i Pantelotteriet siden starten. Tre av disse har vunnet i Hedmark, og to av gangene skjedde det i Elverum.

– Jeg trodde først det sto 100 000 der, men så la jeg jo merke til at det var veldig mange nuller der etter hvert» fortalte vinneren, som etter hvert skjønte at han faktisk hadde vunnet én million kroner på tomflaskene sine.

Disse butikkene i Hedmark har bidratt mest til lotteriet på ti år.
1. Rema 1000 Bispehaugen 584.452 kroner
2. Rema 1000 Elverum 542.386 kroner
3. Rema 1000 Kurudsand 445.698 kroner
4. Kiwi Brumunddal 406.285 kroner
5. Rema 1000 Storhamar 404.408 kroner

– Med inntekter fra blant annet Pantelotteriet kan vi planlegge langsiktige humanitære og sosiale aktiviteter og beredskapstiltak i flere lokalsamfunn. I 2018 er vi for eksempel i gang med Våketjeneste i Eidskog, Stange og Ringsaker. I tillegg kan vi kjøpe inn digitale kartverk til våre hjelpekorps i år, som dermed blir enda bedre i søk- og redningsarbeid sammen med andre beredskapsaktører i Hedmark, sier Midthun

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken