Søker frivillige til Røde Kors Beredskapsvakt og Våketjeneste

TO NYE TILBUD: - Rendalen Røde Kors Hjelpekorps søker frivillige til to nye tilbud som beredskapsvakt og våketjeneste, sier beredskapsleder Jan Nordengen.

TO NYE TILBUD: - Rendalen Røde Kors Hjelpekorps søker frivillige til to nye tilbud som beredskapsvakt og våketjeneste, sier beredskapsleder Jan Nordengen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rendalen Røde Kors Hjelpekorps starter to nye tilbud som beredskapsvakt og våketjeneste. I den forbindelse søker de etter frivillige.

DEL

Onsdag 30. januar inviterer de til informasjonsmøte om Røde Kors Beredskapsvakt og Røde Kors Våketjeneste i kommunehuset på Bergset klokka 19.

Ulykker og kriser

– Når det har vært alvorlige ulykker og større hendelser er det beredskapsetatene som takler disse situasjonene, men det hender at Røde Kors blir bedt om å bistå. Beredskapsvaktene skal være støttespillere som blant annet gir praktisk bistand ved evakuering og viser omsorg for sårede og pårørende, sier beredskapsleder Jan Nordengen.

Beredskapspersoner må ha fylt 18 år og han håper at i hvert fall 20 frivillige melder seg til å stå på en varslingsliste under informasjonsmøtet.

– Mye av dette har bakgrunn i terrorangrepene i Norge 22. juli i 2011. Myndighetene så at det kunne vært behov for flere med forskjellig kompetanse. Lokalt ser vi også at vi kan ha nytte av mer frivillighet. Beredskapsvaktene får sin egen leder og må gjennom et førstehjelpskurs, sier Nordengen.

Medmenneskelighet

Han legger til at Røde Kors mener at ingen skal måtte dø alene eller føle seg ensom i sin aller siste del av livet. Formålet med en våketjeneste er å kunne tilby medmenneskelig nærvær til døende og deres pårørende.

– Det har vært mange nyhetsoppslag om at eldre dør hjemme alene eller ensomme på sjukehjem. Frivillige som melder seg til våketjeneste kan få godkjent kompetanse til å bistå det kommunale hjelpeapparatet. De skal ikke erstatte sjukepleiere og hjelpepleiere, men være støttespillere. Her har faktisk Rendalen Røde Kors kommet lenger enn Hedmark Røde Kors Hjelpekorps. Flere har meldt sin interesse og vi håper å få på plass folk raskt, sier Nordengen.

Artikkeltags