Gå til sidens hovedinnhold

Rokosjøen camping nærmer seg normal drift

Artikkelen er over 1 år gammel

Utenbygds gjester får igjen lov til å komme til Rokosjøen camping i Løten.

Hytteforbudet ble opphevet forrige uke, men for campingplasser valgte Løten kommune å holde igjen helt fram til 27. april.

Fram til da har felles sanitæranlegg, kjøkken og oppholdsrom vært stengt, og overnatting i campinghytter, vogner og bobiler har bare vært tillatt for personer bosatt i Løten og kun i vogner med eget sanitæranlegg.

Valdis Brynjolfsdottir og Sævar Hansson overtok Rokosjøen camping i fjor sommer og har brukt vinteren til å pusse opp anlegget. Nå ser de fram til å komme i gang med sesongen, selv om det ble en trøblete start.

– Løten kommune har anbefalt oss å ha toalettene stengt fortsatt, men de pålegger oss det ikke. Vi får bestemme selv, og vi har bestemt oss for å åpne fellesarealene igjen, sier Valdis.

Hun understreker:

– Vi vil oppfordre våre faste gjester til å bruke egne toaletter i vognene. Da blir det bare blir de som kommer med telt eller bruker hyttene som bruker toalettanlegget.

Det minsker fare for smittespredning, påpeker campingplasseierne i Løten.

De innfører i tillegg nye rutiner for hyppig vasking av alle kontaktflater, samtidig som de anbefaler alle besøkende om å ta hensyn og holde avstand.

Les også

– Vi var veldig heldige som fant denne plassen

Hele turistnæringen har fått en tung start på året, men koronakrisen får ikke de nye eierne av Rokosjøen camping til å miste motet.

– Vi har pusset opp lokalene og er godt i gang med å bygge helt nytt sanitæranlegg, sier Valdis Brynjolfsdottir.

På sikt skal det også bli en liten kafé.

– Så håper vi at gjestene kommer, sier Valdis.

Arbeidsledig blir hun uansett ikke; den islandskfødte campingplassvertinna er utdannet sjukepleier og jobber på Løten Helsetun.

Kommentarer til denne saken