Bane Nor har politianmeldt ødeleggelse på signalanlegg

ØDELAGT: Signalanlegget på Grundset planovergang ble enten påkjørt eller utsatt for hærverk. Saken er politianmeldt. (Foto: Bane Nor)

ØDELAGT: Signalanlegget på Grundset planovergang ble enten påkjørt eller utsatt for hærverk. Saken er politianmeldt. (Foto: Bane Nor)

Artikkelen er over 1 år gammel

I februar ble signalanlegget på Grundset planovergang på Rørosbanen påkjørt eller utsatt for hærverk. Bane Nor har undersøkt saken, rapporten foreligger, og konklusjonen er at forholdet politianmeldes.

DEL

1. februar varslet en privatperson Bane Nor om at noen hadde skadet bomanlegget på Grundset planovergang på Rørosbanen. Anlegget fungerte som normalt for togene, men signalet til de vegfarende var ødelagt.

Bane Nor var raskt på plass for å utbedre skaden. Det ble også skrevet en rapport, som foreligger nå. I rapporten står det at signalet trolig er kjørt ned av et stort kjøretøy. Skadevolder er ukjent. Konklusjonen er politianmeldelse.

Nå har Bane Nor nå politianmeldt forholdet. Det skjedde så sent som 26. april.

Bane Nor ser alvorlig på saken, siden feil med signalanlegg kan forårsake uhell med tragisk utfall.

– Saken anmeldes til etterforsking, og vi ber om tilbakemelding etter at etterforskingen er avsluttet, skriver Bane Nor i et brev til Innlandet politidistrikt i Elverum.

Artikkeltags