Toget skulle ha gått fra Os 16.59 og vært i Elverum 19.20. 

NSB melder at toget nå er innstilt mellom Os og Hamar.

– Det har vært røykutvikling om bord i togsettet. Alle passasjerene blir tatt hånd om i det bakerste togsettet, sier pressevakt i NSB, Liv Eggebø.

Totalt befant det seg 85 personer om bord i toget da problemene inntraff. Like før klokken 19.00 var dette tallet nede i 70.

– Noen har allerede blitt hentet på stasjonen og har fått forlate toget for å komme seg videre, sier Eggebø.

Buss på veg til toget

Til de resterende passasjerene er det nå en 53-seteres buss på veg. Den var først ventet å ankomme Os stasjon rundt klokken 20.15, noe som senere ble utsatt til 20.35.

Enkelt matematikk tilsier at det ikke er nok for å få fraktet de totalt 70 passasjerene trygt hjem.

– Vi har jobbet på spreng og har nå klart å skaffe en maxitaxi og en mindre buss. Dermed er alle passasjerene om bord i toget sikret plass hjem. Når den enkelte vil ankomme sin stasjon er det umulig å si noe om. Årsaken er vanskelige kjøreforhold i Østerdalen i kveld, sier Eggebø.

Første taxi på plass

Like over klokken 19.00 kom det melding om at de første alternative transportene var på plass for å hente noen av de «overtallige» passasjerene.

De som ikke ville ha fått plass i den 53 seters bussen som også er på veg.

Telefon og internett

NSBs kundetelefon er åpen fram til klokken 23.00 i kveld. Etter det er NSBs sentralbord betjent.

Pårørende som venter på toget kan orientere seg via nettsidene til NSB, eller ringe kundetelefonen eller sentralbordet på telefon 815 00 888 eller 23 62 00 00.

Ryddet snø

Passasjerer på toget forteller at det til tider har vært helt mørkt på toget, og at det har vært ryddet snø, slik at passasjerene skal kunne komme seg tilbake til Os stasjon til fots.

Toget skal bare stå et par hundre meter sør for Os stasjon.

– Det er helt riktig. Vi må legge til rette for at de som ønsker skal få forlate toget. Passasjerene som venter på buss får imidlertid være om bord. Det er helt uaktuelt å la folk stå ute å fryse. De har det trygt og godt om bord, inntil videre, sier Eggebø.

Hun forklarer at det er et tog på veg nordover som etter planen vil dytte det havarerte togsettet tilbake til Os stasjon.

– Dette er ventet å skje omtrent når bussen ankommer Os, sier Eggebø.

Taxi sør for Os

NSB jobber også med å sette opp alternativ transport for de reisene som skulle gått på toget sør for Os.

Her er det etter det Østlendingen forstår lettere å få tak i alternativ transport i form av drosjer.

Årsaken til røykutviklingen og de tekniske problemene er ukjent, men Eggebø opplyser at togsettet har blitt påført så store skader at det ikke er mulig å kjøre passasjerene videre med dette.

Hun understreker at det ikke har vært brann om bord i toget, kun røykutvikling.

Det er ikke meldt om personskader som følge av hendelsen.

Vet du noe om saken? Tips Østlendingen på telefon 917 94 940

Saken oppdateres