Rustad ut av Høyre i ulveprotest

Sissel Frang Rustad melder seg ut av Høyre på grunn av ulvesaken. (Foto: Kristin Søgård)

Sissel Frang Rustad melder seg ut av Høyre på grunn av ulvesaken. (Foto: Kristin Søgård)

Artikkelen er over 1 år gammel

Tidligere nestleder i Hedmark Høyre, Sissel Frang Rustad fra Åmot har meldt seg ut av Høyre i protest mot at klima- og miljøminister Vidar Helgesen sier nei til den planlagte lisensfellingen av ulv i Hedmark.

DEL

– Jeg blir ikke den eneste som forlater Høyre nå i Hedmark, jeg vet om flere også i Åmot Høyre som er på veg ut av partiet, sier Frang Rustad.

Lamslått

Hun trodde ikke det hun hørte da meldingen om regjeringens snuoperasjon kom på radioen i dag.

– Jeg ble lamslått, men etter noen runder på stuegulvet var beslutningen tatt: jeg kan ikke være med i et parti som ikke bryr seg om det Stortinget bestemte tidligere i høst. Nå er det nok, sier Frang Rustad.

Hun er tidligere varaordfører i Åmot, og sitter nå i både formannskap og kommunestyre.

Ulvereservat

– Bare i løpet av de fire årene jeg satt som leder i hovedutvalget for landbruk og utmark ble over halvparten av sauebrukene i Åmot halvert. Nå er det snart ingen som driver sau lenger på grunn av ulvetrykket. Regjeringen bryr seg ikke om ulveforliket på Stortinget, bestandsmålet er nådd for lengst. Rovviltnemndene har lagt til rette for forsvarlig og kontrollert jakt. Dette ser regjeringen helt bort ifra. Åmot og store deler av det østlige Hedmark er blitt omgjort til et ulvereservat, sier Frang Rustad.

Hun har kontaktet Hedmark Høyre og meldt seg ut av partiet. Hun ønsker også et møte med klima- og miljøministeren for å forklare fortvilelsen som svært mange føler i bygde-Hedmark.

– Sauenæringen er sterk svekket og verre blir det. I tillegg opplever en rekke grunneiere at elgen er i ferd med å forsvinne fra skogen på grunn av ulveveksten som er ute av kontroll. Åmot er ekstra rammet ved at flere av revirene er inne i kommunen. sier Rustad.

Blir uavhengig

Sissel Frang Rustad ser ingen annen utveg enn å melde seg ut av partiet. Hun vil derfor møte som politisk uavhengig i formannskapet og kommunestyret i Åmot samt som første vararepresentant i fylkestinget.

– Når ikke argumenter lenger holder, er utmeldelse neste skritt. Dette er et slag mot utkantene og mot Distrikts-Høyre. Det brede, folkelige Høyre jeg meldte meg inn i og ble en del av, brydde seg om hele landet; ikke bare byene og hovedstaden som vi nå opplever i ulvesaken, sier Rustad.

Artikkeltags