Overveldende Ap-flertall for å beholde ulvesonen

LED NEDERLAG: Delegasjonen fra Trysil Ap led nederlag i forslaget om ulvesone, men mener likevel at det endelige vedtaket med å sette ulvesonen på oppsigelse er til å leve med. Turid Backe-Viken til venstre.

LED NEDERLAG: Delegasjonen fra Trysil Ap led nederlag i forslaget om ulvesone, men mener likevel at det endelige vedtaket med å sette ulvesonen på oppsigelse er til å leve med. Turid Backe-Viken til venstre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Et vedtak vi kan leve med!

DEL

Et overveldende flertall i Hedmark Ap går inn for å bevare ulvesonen.

– Et vedtak til å leve med, vi har beveget Hedmark Ap i riktig retning, sier Turid Backe-Viken i Trysil Ap.

I utgangspunktet lå det an til ulveslag på fylkesårsmøtet i Hedmark Ap.

De fleste kommunelagene innenfor ulvesonen har vært så provosert over en feilslått ulvepolitikk at de gikk sammen for å få fjernet den omstridte sonen.

Støtte fra Halvor Sveen

Store lokallag fra Hedmarken advarte sterkt mot oppheving og frykter at oppheving av sonen vil medføre spredning av ulven over hele Hedmark. Lag i nordfylket og flere andre lokallag advarte også sterkt mot oppheving av sonen.

Selv den profilerte naturmannen Halvor Sveen fra Rendalen førte an i kampen for at sonen må beholdes.

– Vi kan ikke både slåss for at ulveforliket i Stortinget skal iverksettes og samtidig gå inn for å fjerne ulvesonen. Sonen er en del av forliket, minnet Sveen om.

Frykt for Sp

Turid Backe-Viken satt lørdag ord på frustrasjonen blant folk i ulveutsatte Trysil.

– Folk føler at de ikke blir lyttet til. I stedet står en smilende Trygve Magnus (Slagsvold Vedum) og tar imot dem med åpne armer, sa hun.

Backe-Viken er ikke den eneste som frykter at Sp skal stikke av gårde med distriktsstemmer ved høstens stortingsvalg på grunn av uklar ulvepolitikk.

Det er signaler som redaksjonskomiteen under ledelse av nyvalgt fylkesleder Knut Storberget har tatt på alvor.

Ulvesone på oppsigelse

For å legge press på regjeringen og for å redde husfreden i Hedmark Ap ble det lagt fram et kompromiss forslag om å stå ved det brede ulveforliket. Dersom ikke ulv tas ut raskt for å komme ned på vedtatt bestandsmål, vil Hedmark Ap be om at ulvesonen oppheves.

– Ulvesonen er på oppsigelse. Nå er det opp til regjeringen om å stå ved forliket ellers har regjeringen mistet all troverdighet i ulvesaken. Blir ikke ulveforliket gjennomført, ja da er legitimiteten til rovviltpolitikken borte. Da vil Hedmark Ap be om at ulvesonen oppheves, sier Knut Storberget.

Kan se velgerne i øynene

Trysil-delegasjonen hadde helst sett at fylkesårsmøtet hadde sagt nei til ulvesone.

– Men dette er et vedtak som vi kan forklare for våre velgere. Ulven skal forvaltes ned på bestandsmålet. Hvis ikke må sonen fjernes, sier Backe-Viken.

Hun føler at det nå blir lettere å komme fram med andre gode Ap-saker som hittil har blitt overskygget av diskusjonen rundt ulv.

Artikkeltags