Bygdefolket på Slettås med bønn til politiske myndigheter

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

SE VIDEO OVER: Bygdefolket på Slettås i Trysil slår ring om egne jegere som har vært mistenkt i ulvesaken. Nå ber de innstendig politikerne om å vurdere rovdyrpolitikken på nytt.

DEL

Vi er fortvilet, og føler oss overkjørt av storsamfunnet. Ulver er innom bygda vår på sine revirrunder omtrent en gang i måneden.

- Opptil ti ulver er observert nær barnehagen, nær hustrapper og i skiløypa. De fleste på Slettås er utrygge. Dette kan ikke fortsette. Nå må sentrale myndigheter få øynene opp for hvilke problemer og utfordringer vi har opplevd over lang tid. Ulvebestanden må ned. Myndighetene er stort sett bare opptatt av vern, ikke hvordan vi har det, sier Håkon Westad.

Se politiets pressekonferanse om ulvetiltaltene under:

Frustrerte

Sammen med fem andre sambygdinger sitter han benket ved kaffebordet på butikken på Slettås. De er frustrerte over ulvetrøkket, over ulvesaken, over hetsen og truslene de møter på sosiale medier.

– Kommer vi utenfor bygda og forteller at vi er fra Slettås, blir ulv nesten alltid tema. Ulvesaken stigmatiserer oss, sier Snorre Tøråsen.

LES OGSÅ: 

De seks rundt bordet føler at nok er nok i ulvesaken. To av deres egne var i utgangspunktet siktet i ulvesaken. Nå er saken mot begge og tre andre jegere fra Trysil henlagt.

– Det hører ingen steder hjemme å bruke mafiaparagrafen i en sak som denne. Vi har hele tiden vært trygge på at det ikke er blitt skutt ulv i vårt område, Hallvard Sneli.

– Hvorfor kan dere være så sikre når ulveforskerne slår fast at annenhver ulv blir ulovlig skutt?

– Ingen jegere tar sjansen på å felle ulv. Jungeltelegrafen vil gå og skytterne vil bli oppdaget. Ingen vil utsette seg for en slik belastning. Dessuten kjenner vi begge Slettås-jegerne som var siktet. De har aldri skutt ulv. Derfor føles det så meningsløst at saken mot dem kun er henlagt på bevisets stilling. De burde fått en unnskyldning fra Økokrim og blitt helt renvasket, sier Håkon Westad.

KOMMENTAR: Hvem er taperen i ulvesaken?

Slettåssamfunnet innkalte for fire år siden til folkemøte med lokale- og sentrale politikere, men føler ikke at noe har skjedd siden den gang.

– Politikken er fortsatt like ille. Det er bygder som vår som får lide, mens storsamfunnet går fri. Sonepolitikken må bort for å redde utkantene. Nå må politikere i alle partier våkne, sier slettåsingene.

LES ALT OM ULVESAKEN HER!

Artikkeltags