– Har ikke mandat til å inføre nok en ulvesone

Gunnar Gundersen mener miljøverndepartementet har opprettet en ny ulvesone, i tillegg til den som allerede er etablert. – Det har aldri vært diskutert før. Dette har han ikke mandat til å gjøre, sier Gundersen.

Gunnar Gundersen mener miljøverndepartementet har opprettet en ny ulvesone, i tillegg til den som allerede er etablert. – Det har aldri vært diskutert før. Dette har han ikke mandat til å gjøre, sier Gundersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Stortingsrepresentant Gunnar Gundersen (H) mener miljøvernministeren ikke har mandat til å innføre en buffersone i forbindelse med ulvejakta som starter opp i dag.

DEL

Rovviltnemndene i Hedmark og Oslo, Akershus og Østfold vedtok i utgangspunktet å tillate ulvejakt på utsiden av ulvesonen. Miljøverndepartementet valgte å utvide det jaktfrie området til også å gjelde utenfor den etter hvert så omtalte sonen.

Del

Les også: – Lisensjakta vil true ulven, Skjermer Julussa-reviret for ulvejegerne, Miljøverndepartementes vedtak, Opprettholder vedtak om ulvefelling, Vil utvide ulvejakta, NORSKOG vil ha jakt innenfor ulvesonen, Lisensjakt på tre ulver

– Jakt også innenfor ulvesonen

– Jeg kan ikke skjønne hvor Erik Solheim får det fra at det kan opprettes en ny ulvesone utenfor den allerede etablerte sonen. Det har aldri vært diskutert. Dette har han ikke mandat til å gjøre, sier Gundersen.

Han mener det må være «tindrende klart» for den norske rovviltforvaltningen at bestandsmålet ble nådd allerede vinteren 2009-2010.

– Bestandsmålet ble ikke nådd i vinter. Målingene stammer fra sist vinter, altså for ett år siden. Når bestandsmålet blir oppfylt er rovviltforliket i Stortinget veldig klart på at det skal være uttak både utenfor og innenfor forvaltningsområdet for ulv, påpeker Gundersen.

– To år på etterskudd

– Nå har vi en ny vinter med nye ynglinger. Jeg forventer flere ynglinger i år, ut fra det som er presentert. Saksutredningen viste at det var tre revirhevdende par, i tillegg til de tre ynglende. Måten vi gjør dette på medfører at vi ligger to år etter faktisk utvikling når tiltak settes i verk. Det er helt uholdbart. Det henger ikke på greip, sier han.

Gundersen anklager også miljøverndepartementet for det han selv beskriver som en udemokratisk saksbehandling.

– Miljøverndepartementet argumenterer med at kommunene ikke har høringsrett i et så stort og viktig spørsmål. Det undergraver et såpass bredt innspill fra mange kommuner og kan ikke sees på som noe annet enn høyst udemokratisk, sier Gundersen.

Ostlendingen.no har så langt ikke kommet i kontakt med miljøverndepartementet for en kommentar i saken.

Artikkeltags