Det er foreløpig ikke klart hva som skjer med de 24 ulvene viltnemndene vil felle innenfor ulvesonen i Hedmark og Oppland. Dette skal regjeringen ta stilling til innen nyttår.

LES FLERE ROVDYRSAKER HER!

Når det gjelder ulvene utenfor ulvesonen, har regjeringen behandlet ferdig klagene på vedtakene i viltnemndene og dermed tatt en endelig avgjørelse på hvor mange ulv som kan felles når lisensjakten starter 1. oktober.

Beitedyr og rovvilt

– Dette vedtaket er i tråd med den todelte målsettingen om å ha både beitedyr og rovvilt i Norge. Skadepotensialet er utvilsomt til stede i beiteprioriterte områder, og klagene avslås blant annet av denne årsaken, uttaler klima- og miljøminister Vidar Helgesen til NTB.

Ifølge en oversikt VG har fått tilgang til, blir fellingstillatelsene som følger:

*Region 4 og 5 (Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark): Vedtak om lisensfelling av inntil 12 ulv, slik viltnemndene ba om.

*Region 3 (Oppland): Inntil 7 ulv

*Region 6 (Trøndelag og Møre og Romsdal): inntil 2 ulv

*Region 1 (Vest-Norge) var det allerede fattet vedtak om tidligere: inntil 3 ulv

* Region 2 (Sør-Norge): inntil 2 ulv

Skadepotensial

– Departementet har i sin vurdering lagt vekt på skadehistorikk og skadepotensial, og at det er ønskelig å begrense utbredelsen av ulv utenfor ulvesonen og å redusere skadepotensialet i de beiteprioriterte områdene, skriver regjeringen i et av vedtakene ifølge avisen.

Tidligere er det spørsmålet om hvor mange ulv som kan felles innenfor ulvesonen i Hedmark og Oppland som har skapt mest bråk. Avgjørelsen for dette kommer innen 1. januar.

I desember i fjor ble det rabalder da klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) valgte å kutte i kvoten utenfor ulvesonen.