Rovviltnemnda på veg tilbake på jobb

AVVENTENDE MEN KLAR: Leder i Rovviltnemnda i Hedmark avventer det formelle i Stortinget, men sier at han er klar til å ta opp igjen virksomheten i nemnda innen kort tid.

AVVENTENDE MEN KLAR: Leder i Rovviltnemnda i Hedmark avventer det formelle i Stortinget, men sier at han er klar til å ta opp igjen virksomheten i nemnda innen kort tid. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I desember la Rovviltnemnda i Hedmark ned virksomheten som en direkte følge av regjeringens nei til lisensjakt på ulv. Nå satser leder Arnfinn Nergård på at Stortinget rydder opp.

DEL

Det melder NRK Hedmark og Oppland i dag.

Flertallet på Stortinget støtter trolig ikke Vidar Helgesens forslag til endring i naturmangfoldloven. Onsdag kom energi- og miljøkomiteen på Stortinget til enighet om en innstilling der de avviser Helgesens forslag om å endre naturmangfoldsloven. I stedet blir regjeringen bedt om å endre rovviltforskriften.

Tanken er at dette skal gi hjemmel for å felle ulv av flere grunner enn i dag, blant annet av hensyn til folks frykt.

– Vi avventer Stortinget behandling i neste uke, men når det er formelt i orden så vil jeg tro at vi kommer til å ta opp igjen våre verv, sier rovviltnemndas leder Arnfinn Nergård til statskanalen.

Det var 21. desember i fjor at rovviltnemnda i Hedmark la ned sin virksomhet i protest mot regjeringens nei til lisensjakt på ulv.

Artikkeltags