Gullbølgen er ei hedersnål laget som en bølge etter Høyres logo.

– Øyvind ble både glad og overrasket, men han er en særdeles fortjent mottaker, sier leder i Hedmark Høyre. Lise Berger Svenkerud.

Overrekkelsen skjedde under åpningen av fylkesårsmøtet i Hedmark Høyre fredag ettermiddag.

En marerittsak

Ulvesaken har ridd Hedmark Høyre som en mare etter at regjeringen snudde og nektet å iverksette stortingsforliket om å utføre lisensjakt på ulv etter at bestandsmålet var nådd.

Bæk bor midt i ulvesonen og har Slettåsflokken i sitt nærmiljø.

Bæk som er aktiv i Trysil Høyre, har engasjert seg i ulvedebatten med saklighet og engasjement.

Solid innsats

Ikke minst gjorde han en solid innsats under den tv-sendte ulvedebatten i NRK-programmet Debatten.

– Vi er mange som er imponert over Øyvinds kunnskaper og troverdighet. På en høflig og saklig måte bidrar han til å få ned konfliktnivået i en til tider uforsonlig debatt, sier Lise Berger Svenkerud.

Høyeste prioritet

Under åpningen av fylkesårsmøtet deltok også forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide og Høyres generalsekretær John- Ragnar Årseth.

– Vi snakket selvfølgelig om ulv og høstens forestående valgkamp. Det er viktig at ulvesaken landes raskt og at stortingsvedtaket blir iverksatt, sier Berger Svenkerud.

– Høyres generalsekretær ga tydelig tilbakemelding om at det på høyeste hold i partiet jobbes med å få lagt til rette for at forliket fra Stortinget skal kunne gjennomføres. For oss i Hedmark Høyre er det godt å få tilbakemelding om at vi har gjort alt som er i vår makt for å få til lisensjakt på ulv. I Hedmark Høyre forventer vi at det blir bestandsregulering innen sonen allerede i vinter, sier Lise Berger Svenkerud.

Andre saker må fram

– Vi ønsker fortest mulig å få fram andre sider av Høyres politikk, sier fylkeslederen. Hun vet inderlig godt at kommunestyremedlemmene i Åmot Høyre har meldt seg ut av partiet og at Grue Høyre ikke vil drive valgkamp dersom ikke regjeringen legger om ulvepolitikken.