Omstridt ulvestatue fjernet fra familiepark: – Trist

NEGATIVE REAKSJONER: Flere besøkende har reagert på påskriften til ulvestatuen i Dyreparken i Kristiansand de siste årene.

NEGATIVE REAKSJONER: Flere besøkende har reagert på påskriften til ulvestatuen i Dyreparken i Kristiansand de siste årene. Foto:

Ulvestatuen med påskriften «Til minne om Ulvemassakrene i Stor-Elvdalen 2001», har prydet Dyreparken i Kristiansand i 17 år. Nå er statuen fjernet.

DEL

Grunnen skal være at flere besøkende har reagert på påskriften de siste årene.

– Vi har fått en del reaksjoner, spesielt på bruk av ordet «ulvemassakren». Spesielt folk fra området som opplevde episoden i 2001 reagerer. Mange tolket det til at statuen var et uttrykk for Dyreparkens syn i denne ene saken. Det kom ikke klart nok fram at det påskriften på statuen var kunstnerens eget uttrykk i en spesiell sak, forteller veterinær Rolf-Arne Ølberg til NRK.

Han presiserer imidlertid at Dyreparken fortsatt mener at ulven skal være en del av norsk natur, men at parken har valgt å fjerne statuen basert på en intern evaluering.

Skuffet familie

Statuen var for øvrig en gave fra den nå avdøde kunstneren Skule Waksvik i 2001, som også blant annet har laget elgstatuene utenfor Skogmuseet.

Familien til Waksvik er skuffet over at ulvestatuen er fjernet.

– Trist, sier sønnen Vemun Waksvik, som mener bruken av ordet «massakre» kan diskuteres, men at det likevel er presist.

– Det er vel det det kalles, når man går inn og tar ut så mange i en ulvefamilie, fortsetter han.

Kan bli satt opp igjen

Dyreparken på sin side åpner for å plassere ulven i parken igjen, men da på en måte som tydelig viser at dette er kunst og ikke Dyreparkens «politiske» standpunkt.

– Jeg kan forstå hvis de vil putte den i en annen kontekst, men jeg håper at den blir til offentlig eie, slik at folk kan se ulven, avslutter sønnen Vemun Waksvik.

Det var Agderposten som først omtalte saken.

Artikkeltags